YleinenKirjoittanut Kadri Taperson

Avoin ja vapaamielinen Viro?

Lukuaika: < 1 minuutti

Avoin ja vapaamielinen Viro?

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kadri Taperson

Pari päivää sitten sain postilaatikkoon pöyristyttävän kampanjakirjeen.

Yhdistys Perekonna ja traditsiooni kaitseks (Perheen ja perinteen turvaksi) pyysi mainoskirjeellään allekirjoitustani vetoomukseen, jossa vastustetaan lakiehdotusta, joka laillistaisi samaa sukupuolta olevan parin muodostaman perheen. Lakiehdotuksessa ei ole kyse avioliitosta, vain perheestä. Vetoomuksessa kuvaillaan ”kauheita asioita”, mitä tulee tapahtumaan, jos homosuhteet laillistetaan. Muun muassa opettajat, jotka eivät tunnusta kahden saman sukupuolisen oikeutta yhteiselämään, eivät enää voi tehdä työtään ja niin edelleen.

Olin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa todella vihainen – miten on mahdollista, että minulle on tullut tämmöinen kirje? Myöhemmin ymmärsin, että kyseessä on iso kampanja, jossa yritetään kerätä 10 000 allekirjoitusta, joilla kansalle ja parlamentille näytettäisiin, että Virossa tuetaan perinteistä perhettä. Laillista velvoittavuutta allekirjoituksilla ei Virossa vielä ole, toisin kuin Suomen kansalaisaloitteilla.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Netissä alkoi huutaminen, ja ihan hävettää kuinka paljon homovihamielisiä ja -pelkoisia täälläpäin on. Kommentoijat käyttävät sanoja, joita minusta ei tulisi käyttää enää lainkaan, varsin loukkaavia kirosanoja.

Onneksi oli myös kirjoittajia, jotka tulkitsivat vetoomuksen niin, että se näyttää kuinka osa kansasta on suvaitsematonta.

On myös tutkittu, että periaatteessa virolaiset eivät vastusta samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröimistä.

Ison ja kalliinkin kampanjan takana on kristillinen yhdistys, joka vastustaa myös abortteja.

Ystäväni pitivät hauskaa yhdistyksen kotisivuilla, he allekirjoittivat vetoomuksen ja saivat vastauksiakin: ”Hyvä Adolf Hitler, kiitämme että allekirjoitit vetoomuksemme, yhdessä jaksamme puolustaa perheitä….”

Kuinka pitkään Virossa saisikaan elää tummaihoinen, kehitysvammainen, eläimiä suojeleva homo…?