YleinenKirjoittanut Kristiina Koivunen

Helppo riisivanukas

Lukuaika: < 1 minuutti

Helppo riisivanukas

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kristiina Koivunen

Kurdikeittiö, osa 2.

Tämä jälkiruoka muistuttaa kotimaista vaniljakiisseliä, mutta ei ole lainkaan venyvää.

Tarvikkeet: (kahden hengen annos)

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

kupillinen maitoa

2 ruokalusikallista sokeria

2 ruokalusikallista riisijauhoa (mielellään vanukkaaseen tarkoitettua jauhoa)

1 teelusikallinen ruusuvettä tai vaniljasokeria

Sekoita ainesosat kattilassa ja lämmitä seos hellalla kiehuvaksi. Vanukasta sekoitetaan koko ajan kunnes siitä tulee sakeaa eli noin kymmenen minuuttia.

Ripottele valmiin vanukkaan päälle kanelia.

Vanukas on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.