YleinenKirjoittanut satu taskinen

Millaisia hajuja kuuluu haudankaivajan arkipäivään?

Lukuaika: < 1 minuutti

Millaisia hajuja kuuluu haudankaivajan arkipäivään?

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Satu Taskinen

Jos haluaa edistää rakentavaa integraatiota, kannattaa tutustua ihmiskirjoihin.

Mitä kysyisit haudankaivajalta? Entä oletko koskaan halunnut tietää jotain oopperalaulajan ammatista? Oletko koskaan kunnolla puhunut yhdenkään turkkialaistaustaiseen itävaltalaisen kanssa vai ovatko he sinulle tuttuja vain tiedotusvälineistä, ammattiensa edustajina tai ohikulkijoina kadulla?

Entä oletko kuullut ”elävistä kirjoista”? Millaista olisi ”lukea ihmistä”?

mainos

Wienin pääkirjastossa järjestetään tulevana viikonloppuna kaksi päivää kestävä tapahtuma Living books.

On kyse siitä, että ihmiset, joista puhutaan ja/tai joiden olemassaolosta tiedetään mutta, joita ei loppujen lopuksi monikaan oikeasti tunne, asettuvat ”kirjaston kirjoiksi”.

Heitä voi lainata maksutta kirjastossa noin puoleksi tunniksi ja heidän kanssaan voi keskustella siihen varatussa paikassa. Keskusteluja ei juonneta.

Tällä kertaa eläviä kirjoja ovat: turvapaikanhakija Afganistanista, Afrikasta ja Venäjältä, katolinen nunna, luomumaanviljelijä, haudankaivaja, koditon, poliisi, huivia pitävä musliminainen, oopperalaulaja, turkkilaistaustainen itävaltalainen ja monia muita.