YleinenKirjoittanut tuuli hakulinen

Lumen vallassa

Lukuaika: < 1 minuutti

Lumen vallassa

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Tuuli Hakulinen

Pietari on kauniissa poikkeustilassa.

Tänä talvena on Pietarissa satanut enemmän lunta kuin viimeisenä viitenä vuonna yhteensä. Katujen kunnossapito ontuu, lumi kertyy kaduille ja tienpientareille. Parkkeeratut autot muurautuvat lumikinoksiin. Keskustan vanhojen talojen katot alkavat vuotaa lumen ja jään painosta. Monikiloiset jääpuikot ovat hengenvaarallisia pudotessaan katolta…

Kaupunginhallitus ratkoo lumenluontiongelmaa ja vaarallisten jääpuikkojen poistamista ylimääräisissä hätätapauskokouksissa. Anarkistit lapioivat lunta TV-kameroiden edessä Matvijenko-naamarit päällä. Autojen omistajat järjestävät lauantaitalkoita luodakseen lumet sisäpihoilta, jotta saisivat autot liikkeelle lumikinoksien alta. Kaupunki on lumitilassa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Osaapa luonto sittenkin näyttää voimansa, ja osoittaa tälle kaupungille kuka sanoo viimeisen sanan. Ja aika pienestä se on kiinni: vain pari päivää kunnon lumisadetta, niin olemme kuin paniikin vallassa.

Minullakin vuotaa katto jo kolmatta päivää, Ladani on hautautunut kinokseen. Vaikka lumi valtasi kaupungin jo viimevuoden puolella, ei sisäpihaa ole vieläkään kunnolla aurattu, vaan se on täyttynyt söpöistä pikku poluista.

Ihmiset umpikujaan saattavissa luonnonilmiöissä on jotain todella viehättävää. Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää keväällä, kun tämä lumimäärä alkaa sulaa…