YleinenKirjoittanut Sampsa Oinaala

Lehtikatsaus

Lukuaika: 2 minuuttia

Lehtikatsaus

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Sampsa Oinaala

Hajapoimintoja Ylä-Karjala -lehden Tekstarit-palstalta.

Ilkeät, mustasukkaiset ja kateelliset tuhoavat ystävyyssuhteita. Ehkä he saavat siitä sisäistä nautintoa, taistelkoon se joka jaksaa, oman osuuteni tein. (4.7.09)

Kerro sinä nuori, minkä ihmeen tyydytyksen saat, kun soitat autosi kaiuttimista musiikkia täysillä keskellä yötä Matkahuollon parkkipaikalla? (7.7.09)

Vaimoni ei suostu käyttämään yöpukua. Olen ahdistunut. Mistä apu? -VIHTORI (9.7.09)

Entäs jos minun vaimoni ei heitä yöpukua koskaan pois. -TOSI AHDISTUNUT (11.7.09)

Yritä vaan vihtori tottua sinäkin nahka-asuun, se on paljon seksikkäämpi valinta, hymyilee -KLAARA (14.7.09)

Hermosavuja kioskien ja putiikkien oven edessä kiskovat myyjät kuvottava näky! (14.7.09)

Onkos se sitten kaunis näky, kun nämä kaljan kittaajat ovat vähän joka oven edessä ”kaunistuksenako”? -TUPAKOITSIJA (16.7.09)

Perjantai-iltana Kirkkokadulla: yksi ajaa keskellä autotietä pyörällä sekaisin kuin seinäkello, tumma auto kaahaa sataakahtakymppiä jne. Rekkarit kohta muistiin. (21.7.09)

Osasin jo odotella toimituksen yltiöpositiivista juttua thaikerääjistä. Puolustakaa paikallisten etuja yhtä voimakkaasti! (21.7.09)

Kyllähän se on niin, että jokamiehenoikeus kuuluu suomalaisille, ei marjajobbarien orjille! -MARJASTAJA (21.7.09)

Ihmiset syö toisia ihmisiä, toiset kärsii, toiset nauttii. (21.7.09)

Vaimoni ei siis suostu käyttämään yöpukua. Nukkuuko hän siis ilkosillaan? Vielä pahempaa, hän nukkuu päivävaatteissaan. Olen onneton. -VIHTORI (23.7.09)

Savikylässä on kyvyttömiä kissanomistajia. Joka yö ovat kissat kusella naapurin rappusilla. (23.7.09)

Jos myö on pissitty rappuloille, tuu sanomaan meijän huoltajille suoraan. -ELMERI JA VILJO SAVIKYLÄSTÄ (25.7.09)

Nämä juntit, jotka marisevat ulkolaisista marjanpoimijoista, ovat varmaan itse niin laiskoja, etteivät viitsi marjastaa. Silkkaa rasismia! (25.7.09)

Tervetuloa thaimaalaiset marjankerääjät! Ilman teitä suurin osa ”meidän marjoista” jäisi metsiin. -SALON ASUKAS (25.7.09)

Thaimaalaiset tulivat, kyläläisten mustikat menivät. Ja maisema kuin talvisodan jälkeen Taipaleenjoella. (28.7.09)

Naapuri näytää liikkuvan tontillani ja pihapiirissäni poissa ollessani ilman lupaani. Raja on merkitty selvästi, pysykää poissa tontiltani. (28.7.09)

mainos

Thaimaalaiset keräävät mudstikat raakana, minun hyvä paikka tyhjennetty kyläkeskuksen läheltä. Menkää kauemmas korpeen! (28.7.09)

Thait vie marjat, kissat pissii raput, naapurikin häiritsee. On se Nurmeksessa elämä vaikeata. (30.7.09)

Thait saapuivat. Nyt on hyvä syyttää heitä kaikesta marjastukseen liittyvästä! Kuinkahan moni ”urputtaja” itse käy edes metsässä? Se suomalainen kateus! (1.8.09)

Eiköhän niitä marjoja jää poimittavaksi ihan suomalaisillekin, suurin osa kun jää poimimatta muutenkin. Taitaa olla vain pelkästä rasismista kyse! (1.8.09)

Aviopuolisot, rakastakaa ja huolehtikaa toisistanne ja olkaa toistenne parhaita ystäviä. Se on raamatullista ja Jumalan tahto! (4.8.09)

Ei se ole köyhä, joka omistaa vähän, van se, joka haluaa aina vain lisää. (4.8.09)