YleinenKirjoittanut Sampsa Oinaala

Käärmeentappaja

Lukuaika: < 1 minuutti

Käärmeentappaja

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Sampsa Oinaala

Kyy on vihollinen. Täydellinen sellainen.

Kun hän alkaa puhua siitä, hänen silmänsä alkavat loistaa. Miten hän samalla reissulla ajoi autollaan liiskaksi viisi kyytä. Yksi oli tiineenä ja kun se auton renkaan alla halkesi, käärmeenpoikaset alkoivat ryömiä pitkin tietä. Hän otti takakontista lapion ja hakkasi ja hakkasi.

Hän kertoo, miten ampui kyytä haulikolla. Miten iski kirveellä. Miten löi kepillä. Miten astui saappaan kannalla päälle.

mainos

Sitä kauhistellaan yhdessä. Miten ne tulevat pihaan, kolme jo tänä vuonna. Miten yksi meinasi päästä karkuun. Miten kauhean suuri se oli. Ja miten paha, paha, paha, paha ja vaarallinen.

Hän on sankari. Hän puolustaa kotiaan, perhettään, koko ihmiskuntaa. Hän vetoaa Raamattuun ja Jumalaan.

Hän on mies. Hän on valloittaja. Hän haluaa olla juuri se valittu, joka näkee verijuovan valuvan teinitytön jalkojen välistä.

On hankala kuvitella surkeampaa olentoa kuin käärme. Ei ole jalkoja, ei näe kauas ja kaiken lisäksi umpikuuro. Ainoana suojautumiskeinona mennä karkuun tai viimeisenä keinona iskeä takaisin. Täydellinen vihollinen.