HenkilökohtaistaKirjoittanut pertti laesmaa

Hiivatin hyviä plattoja!

Lukuaika: 2 minuuttia

Hiivatin hyviä plattoja!

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Pertti Laesmaa

Jazzkevät on täällä. Tarjolla Aura Flow, Mopo ja Teemu Viinikainen trio.

Minun pitäisi pakata muuttoa varten. Joudun vaihtamaan kämppää kuun vaihteessa. Uusi asunto löytyi juuri. Tässä joitain muitakin hyviä uutisia.

Auran aaltoja

Kova, nuori turkulaislähtöinen porukka on tehnyt ensilevynsä. Porukkaan kuuluu Max Zenger (saks), Henri Mäntylä (p), Henri Marjamäki (k), Teemu Åkerblom (b) ja Jussi Fredriksson (r).

Ainakin Fredrikssonin tuntevat kaikki piireissä pyörivät: rumpali, pianisti, säveltäjä, pedagogi, tuottaja, yrittäjä, klubi-isäntä ja jazzvaikuttaja.

Levyltä löytyy Zingerin ja Mäntylän mainioita sävellyksiä.

Jazz on selvästi Aura Flow’n äidinkieli. Tästä bändistä kuulemme vielä!

Aura Flow: You´ll Hear From Me. Helsinki Jazz Underground 2014.

Mopon toinen levy

Beibe kertoo rakkaudesta, beibe kertoo luopumisesta, beibe on meille paljon – tämä elämä, rakkaat ihmiset, ihanat naiset, ihanat miehet, ollaan toistemme beibejä.

Linda Fredriksson pokkasi taannoin Kritiikin kannukset -kunniamaininnan, ja Mopon keikkakalenterissa komeilee muun muassa London Jazz Festivalin, We Jazz 2013:n ja Flow Festivalin kaltaisia tapahtumia. Hiljattain Mopo esiintyi BBC:n Jazz on Radio 3 -ohjelmassa ja yhtye noteerattiin myös jazzraamattu Downbeatin toimesta. Ja oli bändin laulajasta juttua Voimassakin.

Hyvä Mopo! Hyvä Linda, Eero ja Eeti!

Mopo: Beibe. Texicalli Records 2014.

Viinikainen!

Tunnetun jazzkriitikon ja -kirjailijan Stuart Nicholsonin mukaan Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaimman jazzkitaristin joukkoon.

”Vaikka Viinikaisen soitossa ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat itsestäänselvyyksiä, päällimmäiseksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo ja herkkyys”, kertoo puolestaan Viinikaisen pitkäaikainen musiikkikollega, saksofonisti Jukka Perko.

Komea kakkosjulkaisu Teemu Viinikaisen triolta, jossa soittavat myös Ville Herrala (b) ja Mika Kallio (r).

Viinikaisen matskua. Kiitti J on Keith Jarrettin inspiroima kappale, joka muutaman muun kappaleen tavoin muotoutui studiossa uuteen uskoon. Levyllä on myös Joe Zawinullin Directions sekä Duke Ellingtonin Things Ain´t What They Used to Be.

Teemu Viinikainen Trio: Hit it! Prophone Records 2014

mainos

Kaikki levyt ovat vähintään viiden tähden tavaraa! Menen jatkamaan pakkaamista.