HenkilökohtaistaKirjoittanut katriina rosavaara

Olympiakynsien uhka

Lukuaika: < 1 minuutti

Olympiakynsien uhka

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Katriina Rosavaara

Voisiko Olympiakomitean hallitus käyttää järkeä?

Suomen olympiakomitean hallitus päätti tarttua ajankohtaiseen aiheeseen ja kielsi urheilijoita lakkaamasta kynsiään useammalla kuin yhdellä värillä kerrallaan. Näin pidetään kiusalliset muistutukset ihmisoikeusrikkomuksista pois urheilusta ja keskitytään oleelliseen eli kynsilakkaan. Säännön rikkojia uhkaavat potkut koko kisoista.

Venäjän Sotšissa järjestettävät olympialaiset ovat talvikisat, joissa suurin osa urheilee kynnet peitettynä. Tämä tekee lausunnosta entistä yllättävämmän, olympiakomitean hallitus on päättänyt varautua kaikkeen ja pidättää hengitystä aina kun urheilija riipaisee lapaset pois. Vaarana kun heidän mukaansa on olympiahengen vastainen poliittinen agitaatio.

mainos

Olympiarenkaissa on viisi väriä: sininen, punainen, keltainen, vihreä ja musta. Niiden kerrotaan merkitsevän esimerkiksi oma-aloitteisuutta, sitkeyttä ja peräänantamattomuutta, tehokkuutta, vaaran halveksuntaa, sekä maanosia ja urheilijoita, joita Olympian henki yhdistää. Mutta urheilijan ei kannata juhlistaa kisapaikkaansa lakkaamalla kynsiään näilläkään väreillä, sillä se saatetaan tulkita provokaatioksi. Kuka tietää mitä värejä sateenkaaressa kulloinkin paikallisen tulkinnan mukaan on?

Urheilijoiden toivotaan Suomen olympiakomitean puheenjohtajan mukaan käyttävän järkeään. Tätä samaa voisi toivoa myös Olympiakomitean hallitukselta.