HenkilökohtaistaKirjoittanut mira karjalainen

Persu-BB

Lukuaika: < 1 minuutti

Persu-BB

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Mira Karjalainen

Palkitaanko puolueen pikkujouluissa eniten mauttomilla kommenteilla mediatilaa saanut poliitikko?

Tämä hakkaraisten ja allah-ahojen, hirvisaarten ja oinosten alituinen avautuminen milloin ulkomaalaisista, homoista, demokratiasta tai muusta heille vastenmielisestä on saanut minut epäileväiseksi. Toistuva tökerö ja tilannetajuton julkinen höpötys viittaisi siihen, että perussuomalaisilla on jonkinlainen sisäinen kilvoittelu käynnissä.

Viimeistään silloin kun Tampereen paikallisosaston varapuheenjohtaja kehotti punavihreiden lahtaamiseen ja sai sillä runsaasti palstamillimetrejä mediassa sekä nimensä kerrankin julkisuuteen, heräsi vääjäämättä kysymys tämän touhuilun piiloagendasta.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

En tarkoita tietenkään mitään poliittista ohjelmaa tai ideologian kehittämistä – siihenhän nämä absurdit ulostulot eivät yllä.

Minulla on kaksi teoriaa: kyseessä on joko perussuomalaisten keskinäinen kilpa, jossa eniten mauttomilla kommenteilla mediatilaa ansainnut palkitaan puolueen pikkujouluristeilyllä. Tai sitten – ainakin tämän paikallisosaston varapuheenjohtajan kohdalla – puolue avaa kansalle uuden tavan päästä julkisuuteen ilman ansioita.

Jos rahkeet eivät riitä Idolsiin/Talentiin/Big Brotheriin, voi aina hommata itsensä pikkudirikaksi paikallistasolle ja alkaa laukoa hölmöyksiä. Ja vot, nyt Jouni Viitasenkin nimi muistetaan hetken.

Ongelma tässä on toki sama kuin näillä muillakin julkkistehtailla – mitä enemmän möläyttelijöitä piisaa, sitä hurjemmin täytyy hätkähdyttää etsautuakseen kansakuntamme kollektiiviseen tajuntaan. Ja niin saamme nauttia toinen toistaan vastenmielisimmistä ”kannanotoista”.

Idea on kuitenkin sama: politiikassa julkisuutta saa vain puurtamalla pitkään ja paneutumalla asioihin niin hyvin, että jossain vaiheessa osaa sanoa jotain kuuntelemisen arvoista. Tai sitten voi myydä häpykarvojaan huutokaupassa kuten eräät BB-konkarit taannoin tekivät. Huomio! Tuo oli vertauskuvallista, ei vinkki aloittelevalle poliitikolle.