HenkilökohtaistaKirjoittanut mira karjalainen

Mummille uusi harrastus

Lukuaika: < 1 minuutti

Mummille uusi harrastus

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Mira Karjalainen

Liikaa vapaa-aikaa? Mieti salaliittoja.

Sain sähköpostiini tiedotteen sikainfluenssarokotteesta. Tällä kertaa info ei jättänyt kylmäksi: massarokotukset ovat Hallituksen ja Uuden Maailmanjärestyksen salajuoni asentaa meihin kaikkiin mikrosiru, jolla meitä sitten voidaan manipuloida henkisesti ja fyysisesti. Huonomminkin voi käydä, sillä jos päästät terveysviranomaiset rokotteiden muodossa ihosi alle, he kenties asentavat sinuun ”kuolemansirun” (death chip), jolla sinut voidaan sitten helposti tappaa myöhemmin.

Rimpautin välittömästi vastikään eläkkeelle jääneelle sukulaiselleni: tässä hänelle uusi harrastus! On hyvin tiedossa, että suoritusyhteiskunnasta eläköityneet usein ahdistuvat, kun krooninen työstressi tulisi yhtäkkiä korvata jollain mukavammalla. Puutarhanhoito on toki rentouttavaa, mutta pitkän asiantuntijauran jälkeen aivojaan haluaa käyttää muuhunkin kuin vesikasteluun viikottain.

Tähän puutteeseen vastaa vanhuuden ja paranoian pyhän liiton päivittäminen nykyaikaan. Dementoituneet vanhukset epäilevät toki muutenkin jonkun pihistäneen heidän konjamiinipullonsa, mutta vanhuuden salaliittoteoriat voi viedä paljon pidemmälle. Aloimme kehitellä ajatusta.

Sukulaiseni huomaa joutuvansa etsimään silmälaseja vähän väliä. Alkeellinen salaliittoteoreetikko epäilisi hallituksen murtautuvan hänen kotiinsa ja jemmaavan rillit aina uusiin kinkkisiin paikkoihin, mutta korkeasti koulutettuna hän huomasi heti yhteyden viisikymmentäluvulla saatuun rokotteeseen – ehkä juuri sillä kertaa häneen asennettiin mikrosiru, jolla hallitus nyt manipuloi hänen muistiaan. Toden totta: monet 1940-50 -luvuilla rokotetut ovat alkaneet kärsiä lievistä muistivaikeuksista ja heidän lähinäkönsä on huonontunut.

Tänä yhteiskunnalliseen kauhisteluun nousseen ”ystävällisen unipillerin” aikakautena vanhenevan väestömme on syytä välttää kaikenlaisia piikkejä ja pillereitä: ne voivat olla Salaliiton hallinnointi- tai jopa murhaamiskeinoja. Välttelemällä terveydenhoidon tyrkyttämiä hoitomuotoja voi taistella salaliittoa vastaan.

Tai sitten salaliitto onkin juuri se, että vanhukset pelotellaan olemaan käyttämättä terveydenhoitopalveluja…