HenkilökohtaistaKirjoittanut mira karjalainen

Ajattele ihan vapaasti

Lukuaika: < 1 minuutti

Ajattele ihan vapaasti

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Mira Karjalainen

Mistä kaikesta bussikuski saa kieltäytyä?

Vapaa-ajattelijain liiton kampanjasta on meuhkattu jo tovi ja nyt pääkaupunkimme bussikuskitkin hermostuivat.

Kyseessähän on siis kampanja ”Jumalaa tuskin on olemassa. Lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä.” Vapaa-ajattelijat organisoivat sen Humanistiliiton kanssa. Turun ja Tampereen kieltäydyttyä onnikkamainoksista on mainoskampanja tulossa helsinkiläisten linja-autojen kylkiin. Nyt uskonnollisista syistä suivaantuneet kuljettajat ovat alkaneet puuhata vastatoimia ja ilmaan on heitelty vastarinnan muotoja ajoboikotista mainosviestin tuunaamiseen ja mainosten poisrepimiseen asti.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Vapaa-ajattelijain liitto – varsin ennustettavasti – soisi kuljettajille mahdollisuuden kieltäytyä ajamasta vakaumuksenvastaista propagandaa kyljissään levittäviä onnikoita. Näinhän saataisiin aikaan ennakkotapaus, johon ateistit voisivat vedota kun seuraava Helsingin seurakuntayhtymän Mitä Jeesus tekisi/Jeesus taistelee jedimiekalla -mainoskampanja tapetoitaisiin joukkoliikennevälineiden kupeisiin.

Samalla aukeaisivat ovet myös vegaanien, absolutistien ja kulutuskriitikkojen mahdollisuuksille kieltäytyä vakaumuksenvastaisesta mainostajan jobista. Saammeko viimein rauhan mainosten tuputtamiselta kaikkiin mahdollisiin julkisiin tiloihin!

Eipä innostuta. Vapaa-ajattelijain mukaan saa kaiketi ajatella vapaasti, mutta julkisesti sen saa tehdä vain jos on rahaa millä ostaa ajattelulleen tilaa. Liiton puheenjohtaja Jussi K. Niemelä nimittäin toteaa sunnuntain Hesarissa osuvasti: ”Ihmisen omantunnonvapautta pitää kunnioittaa viimeiseen asti, mutta mainosten vandalisointia en hyväksy.”

Ajattelun ja Ilmaisun vapaus on siis arvoista Suurin, sitä suurempi on vain Markkinointi ja Mainonta.