HenkilökohtaistaKirjoittanut taru torikka

Halvat huvit

Lukuaika: < 1 minuutti

Halvat huvit

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Taru Torikka

Ei, en halua kuulla lederhosen-vitsejä.

Motoristi-äitini vanhoista viisitaskuisista nahkafarkuista on riittänyt iloa koko kesäksi.

Ensin leikkasin niistä shortsit. Innoituksena toimi useampikin huippumuotitalo, etunenässä Celinen selkeät linjat ja Haider Ackermannin esittelemät ”onko ne leggingsit, onko ne shortsit?” -yhdistelmät nahkaa ja jerseytä. Vakava trendiennusteeni on, että nahka- ja mokkashortseja tullaan lähiaikoina näkemään enemmän kuin koskaan Oktoberfestien ulkopuolella. Sauerkraut in Lederhosen -vitsit ja goottiherjat kuulostavat jo nyt kovin väsyneiltä.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Pehmeitä, paksuja nahkalahkeita jäi reilusti yli. Niistä olen väkertänyt hapsukoruja, joiden hellä kosketus kaulalla saa sortumaan runolliseen kielenkäyttöön, ellei pidä varaansa.

Leikkelin ohuita hapsuja myös harmaasta nahasta. Siimakoru ei kurista kaulaa, kun niskalenkki on leveä nahkasolmu. En ole ”koruihminen”, mutta nyt haluan kietoa pehmeitä nahkahipaisuja kaulaan, ranteisiin, nilkkoihin…

Otin uuteen käsittelyyn myös keväällä riivanneen nahkapaljetti-ideani. Leikkelin ylijäämänahasta kolikkojen ja taskumatin korkin kokoisia paloja, pujottelin niitä siimaan ja asettelin lepäämään solisluiden seutuville. Korustautumisessakin tärkeintä on, miltä se tuntuu.