HenkilökohtaistaKirjoittanut Elina Venesmäki

Hyvä kiertämään

Lukuaika: < 1 minuutti

Hyvä kiertämään

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Elina Venesmäki

Kirpparia parempaa kierrätystä? Jaa kamppeet kavereille.

Kaikki alkoi vuosi sitten syksyllä. Olin jotain neljännellä kuulla raskaana, kun ensimmäinen kaveri kysyi, tarvitsenko mammavaatteita. Sen jälkeen samaa kysyi vielä moni muu. Vauvalle saimme kierrätettynä kaiken, ja edelleen ihmiset tarjoavat omien lastensa pieniksi jääneitä vaatteita, leluja ja polkupyöriä. Kun itse tapaan vauvauutisia kertovan tutun, kysyn melkein ensimmäisenä, tarvitseeko hän jotakin mamma-ajaksi tai vauvalle.

Ihana ilmiö. Raha ei vaihdu: olemmehan saaneet tavarat yleensä ilmaiseksi.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Vauvaelämään kierrätys sopii todella hyvin, koska vauvainfran kiertonopeus on niin suuri. Mutta miksi lopettaa siihen? Jotkut tuttavat järjestävät vaatteiden ja kenkien kierrätyskutsuja, joihin jokainen voi tuoda epäonnistuneet ostoksensa tai muuten käyttämättä jääneet vaatteensa. Samanhenkisten ystävien vaatekaapeista uuttaa päällepantavaa löytyy paitsi eettisesti myös helpommin kuin kirpputorilta. Entä levyt, kirjat, elokuvat, dvd:llä olevat tv-sarjat ja turhat astiat? Ehkä joku kaveri tarvitsee?

Ensi lauantaina on Helsingissä Kumpulan kylätilassa samalla periaatteella toimiva lelujen ja kirjojen vaihtopäivä (kello 10-15), ja vastaavan järjestäminen ei ole vaikeaa. Mailaa muutamalle kaverille ja keitä teetä. Seuraavana päivänä kaikilla on hyvä mieli, kun ei tarvitsekaan käyttää aikaa ja rahaa minkään ostamiseen.