Hämeentie 48Kirjoittanut susanna kuparinen

Vanhasen Nixon-strategia

Lukuaika: < 1 minuutti

Vanhasen Nixon-strategia

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Susanna Kuparinen

Yhdellä oli Checkers-spanieli, toisella kasa koivupuuta.

Richard Nixon tv-kameroiden edessä korruptioskandaalin keskellä syyskuussa 1952:

On yksi seikka, joka minun on syytä mainita, koska muuten sekin varmaan käännetään minua vastaan. Me otimme vastaan jotakin – lahjan – vaalien jälkeen. Eräs teksasilainen mies kuuli, kun Pat sanoi radiossa, että lapsemme haluaisivat koiran. Ja, uskokaa tai älkää, päivä vaalikampanjan jälkeen saimme viestin, että meitä odottaa paketti rautatieasemalla. Menimme hakemaan sitä ja arvatkaa mikä se oli. Se oli pieni cockerspanielin pentu [Nixon hymyilee], joka oli lähetetty korissa aina Texasista asti. Musta-valkopilkullinen. Pieni tyttäremme – Tricia, 6-vuotias – antoi sille nimeksi Checkers. Ja tiedättekös mitä, lapsemme, kuten kaikki lapset, rakastavat tätä koiraa, ja huolimatta siitä mitä kukaan ajattelee, aiomme pitää sen.

mainos

Matti Vanhanen tv-kameroiden edessä korruptioskandaalin keskellä syyskuussa 2009:

Ainoa tilaus valtakunnalliselle rakennusliikkeelle, jonka olen tehnyt, liittyi pienehkön tuppeensahatun koivuerän tilaamiseen, joka käytettiin kirjahyllyn rakentamiseen, mutta siitä on annettu toimitusosoite ja laskutusosoite ja oletan, että myös siitä on lasku tullut, ja se on maksettu. Mutta tämä ei täytä sitä ohjelman esitystä siitä, että varsin kallis rakennustarvike-erä. […] Ei voi olla niin, että pääministeriä kohtaan esitetään tällainen väite, joka johtaa keskusrikospoliisin tutkimukseen, ellei toimitus ole nyt täällä esittämässä argumentteja. Mä haluan tietää mistä kalliista tavaraerästä on kyse. Itse olen valmis kertomaan hyvinkin yksityiskohtaisesti minkälainen oli se tuppeensahattu koivuerä [Vanhanen hymyilee], jota tarvitaan noin kaksi ja puoli metriä leveän kirjahyllyn rakentamiseen ja siitäkin on pitänyt tulla lasku. Ellei ole tullut, niin ihmettelen sitä. En pysty 12–13 vuoden taakse enää millään papereilla todistamaan asiaa, mutta se ei ole ”varsin kallis”, kuten ohjelma väitti.

Video: Matti Vanhasen tiedotustilaisuus 29.9.2009. HS-kommentti: Tuppeensahattua lautaa ja faktoja pöytään.