Hämeentie 48Kirjoittanut Jari Tamminen

Huumeita artistille

Lukuaika: < 1 minuutti

Huumeita artistille

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Jari Tamminen

Trickyn keikalla basso pörisi ja ganjaa kului

Kävin Trickyn keikalla keskiviikkona Helsingin Nosturissa. Oli kova meno ja keikka edusti ehdotonta parhaimmistoa tänä vuonna näkemistäni, jos toki äänimies oli ilmeisen kuuro. Alasektori oli miksattu melkoiseksi puuroksi.

Musiikillisten elämysten lisäksi kiinnitin huomiota siihen, että illan tähti, Tricky vietti noin puolet (ihan oikeasti) keikasta selin yleisöön, väsäten ja blaadaten. Siis sama suomeksi: hän rullasi kannabissavukkeita ja poltti niitä lavalla.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

No minullahan ei ole mitään sitä vastaan, että artisti hieman pössyttelee, yhteiskuntarauhamme siitä tuskin hirmuisesti järkkyy. Tuntui yleisössäkin maistuvan, siksi vahvoja pöllähdyksiä nenääni leijahteli.

Tämä artistin aktiivinen ganjameiniki palautti mieleen vanhat kelat siitä, että mistä nämä kiertueella olevat artistin aina hanskaavat ei-niin-lailliset päihteensä. Tuskin Tricky kiertää maailmaa selässään rinkallinen kukkaa. Sen rinkan pitäisi olla iso.

Onko tarvittavien päihteiden hankinta keikanjärjestäjän tai kenties levy-yhtiön sihteerin vastuulla? En minä tiedä, mutta jos joku tietää, niin kertokaa ihmeessä. Yhteiskunta voi toki paheksua avointa huumeiden käyttöä, mutta turha siitä on yksin ko. artistia moralisoida. Pitäisikö tuohtumus osoittaa näitä yhteiskunnan hyväksymiä, veronsa tunnollisesti maksavia osakeyhtiöitä kohtaan?

Täysin selvää on se, että huumeita myyvät ja kyttäävät tahot lain molemmin puolin ovat täysin tietoisia ilmiöstä.Samat tahot ovat myös varmasti tietoisia käytännön järjestelyjen luonteesta.

Se, että virkavalta ei toimintaan puutu on kovin kiinnostavaa, jos toki kannustettavaa. Pitäisikö samaa suvaitsevaisuutta vaan osoittaa kotikasvatusta harrastaville hörhöillekin, noin tasapuolisuuden nimissä.

Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan.