Juhlaa & terapiaa

Teksti Kadri Taperson

Tallinnan vegaanimessut ovat Viron eläinsuojelijoille tärkeä yhteinen projekti.

Lauantaina osallistuin kolmansille vegaanimessuille Tallinnan keskikaupungin Viru-keskuksessa. Se on ihan paras paikka messuille, koska siellä tosiaan käy paljon ihmisiä. Kävijöitä oli monta tuhatta, vaikka voi olla, että osa oli paikalla ihan sattumalta.

Messuita sai piiraita, kakkuja, salaatteja, suklaata, currya, kaikkia mahdollisia säilykkeitä, kosmetiikkaa, hyvin paljon raakaruokaa ja muuta terveellistä ja hyvää. Ostoksia tehtiin niin paljon, että monelta myyjältä loppuivat tuotteet jo kesken päivää. Sitä enemmän jaettiin tietoa, flaijereita ja vastattiin ihmisten kysymyksiin. Vaikka Viru-keskus on paras paikka, ensi vuonna täytyy löytää vieläkin suurempi messuhalli.

Messut ovat neljän yhdistyksen järjestämät. Ne ovat Viron eläinsuojeluyhdistys, Loomade Nimel, Viron vegaaniyhdistys ja meidän Kuulikodu. Tunnen niillä messuilla aina sen, kuinka tärkeää eläinsuojelijoille on tehdä yksi iso asia yhdessä. Yhteistyö järjestöjen välillä on tärkeää, erityisesti niin pienessä maassa kuin Viro. Messut ovat eläinsuojelijoille ja vegaaneille kuin juhlan ja terapian yhdistelmä.

Myös media oli kiinnostunut tapahtumasta: paikalla oli esimerkiksi kolme tv-kanavaa. Jäin miettimään ainoastaan sitä, että tulevina vuosina messuilla pitäisi jotenkin korostaa eläinten tilannetta ja eettistä näkökulmaa. Muuten voi käydä niin, että messuista tulee terveysmessut. Se ei ole meidän päämäärä.

Tästä saa kuvan messujen kävijämäärästä. Viron Vegaaniyhditys on aika nuori, mutta vahva ja kauniskin.

Kreeta ja Taimi pitivät Suomen Vegaaniliiton ja Animalian pöytää.

Kyllä ystävät mahtuvat aina. Vegaaniliitto, Animalia, Loomade Nimel ja Kuulikodu yhdellä kulmalla.

Miku Vegan Kahvila avaa kohta uuden ravintolan, sen nimi on V.

Messuilla kerättiin myös allekirjoituksia sirkuseläinten käytön lopettamiseksi ja turkistarhoja vastaan.

Sandran uusi resepti: vegaanijuusto kookosmaidosta.

Onnellinen minä messujen pääjärjestäjän Annikan kanssa.

Kommentoi Facebookissa
Olutposti 2019
Etnosoi 2019