Coenin veljesten vastamainos

Hämeentie 48

Hämeentie 48 on paikka, jossa Fifiä ja Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, kasvisruoan, reilun kaupan, Venäjän opposition, pienkustantamisen ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Jari Tamminen

Elokuvaveljekset tekevät pilaa kivihiilestä.

Elokuvamaailman ehkäpä tunnetuin veljespari Ethan ja Joel Coen ovat siirtyneet kulttuurihäiriköiden jaloon joukkoon ja ohjanneet kansalaisjärjestöjen muodostamalle Reality Coalition -kampanjalle vastamainoksen – se löytyy YouTubesta.

Coenin veljet irvailevat 1980-lukulaisen muotokielen avulla Yhdysvalloissa käytävälle Clean Coal -keskustelule. Clean Coal eli ”puhdas hiili” on termi, jota on käytetty viime aikoina taajaan kivihiilen viherpesun yhteydessä. Kansakunta yritetään vakuuttaa siitä, että kyllä kivihiiltä voi polttaa päästöttömästikin, ja näin lisätä maan energiaomavaraisuutta.

Presidentti George W. Bush uskoi vakaasti hiilen puhtauteen, eikä Barack Obamakaan ole paljoa jäänyt edeltäjäänsä jälkeen. Usko on luja ja tuotekehitys kehittyy.

Kommentoi Facebookissa
Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.