Kirjoittanut voima

Versailles-esityksen Aurinkokuninkaan hovi peilaa yhteiskuntien valtajärjestyksiä

Lukuaika: < 1 minuutti

Versailles-esityksen Aurinkokuninkaan hovi peilaa yhteiskuntien valtajärjestyksiä

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Ludvig XIV:n (1638–1715) eli Aurinkokuninkaan yli 70 vuotta kestäneeseen valtakauteen kiteytyy eurooppalaisen itsevaltiuden äärimmäisyys. Teatteri Viiruksen tuoreessa Versailles-esityksessä kuvataan itsevaltiaan hovissa harjoitetun alamaisuuden erilaisia muotoja tavalla, joka peilaa yhtä hyvin tämän päivän Venäjää kuin sitä avoimempienkin yhteiskuntien valtajärjestyksiä. Vieraina ovat Versaillesin ohjaaja-dramaturgit Sinna Virtanen ja Jussi Sorjanen. He avaavat teoksen tekemisen taustoja ja työprosessia sekä sitä, miten teoksen voi tulkita paitsi oikeutetun vallankumouksen kuvauksena, myös varoituksena siitä, miten tyrannian kaataminen ei aina itsessään tuota demokratiaa ja rauhaa.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 1.11.2022
  • Kirjoittanut voima