Esittävä taideKirjoittanut voima

Podcast: Uusi Hamlet-sovitus käsittelee eksistentiaaliasta kärvistelyä myös queer-identiteettien näkökulmista

Lukuaika: < 1 minuutti

Podcast: Uusi Hamlet-sovitus käsittelee eksistentiaaliasta kärvistelyä myös queer-identiteettien näkökulmista

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

William Shakespearen yli 400 vuotta sitten ensi-iltaan tulleessa Hamletissa tehdään salaliittoinen palatsivallankaappaus ja hyödynnetään teatteria poliittisen vaikuttamisen välineenä. Kansallisteatterin ohjelmistoon kuuluvassa  ohjaaja Samuli Reunasen ja dramaturgi Aina Bergrothin sovituksessa myös henkilökohtainen on poliittista, kun Hamletin (Olavi Uusivirta), Ofelian (Fanni Noroila) ja jälkimmäisen veljen Laertesin (Aleksi Holkko) eksistentiaalista kärvistelyä käsitellään myös queer-identiteettien näkökulmista.

Jaksossa ohjaaja Samuli Reunanen kertoo miksi ja miten Hamlet ja yleensä klassikot säilyttävät ajankohtaisuutensa sukupolvelta toiselle.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

mainos

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 10.11.2022
  • Kirjoittanut voima