Suasanna Leinonen Companyn Juuret-esitys Stoan näyttämöllä (Kuvaaja Sakari Viika)

Kirjoittanut voima

Tuomas Rantasen podcast-vieraana Susanna Leinonen

Lukuaika: < 1 minuutti

Tuomas Rantasen podcast-vieraana Susanna Leinonen

Suasanna Leinonen Companyn Juuret-esitys Stoan näyttämöllä (Kuvaaja Sakari Viika)

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Podcastin kuudennessa jaksossa pohditaan ikääntymiseen ja sukupuoleen liittyviä kulttuurisia ja yhteiskunnallisia ulottuvuuksia sekä niiden näyttämöllistämistä tanssin keinoin. Ohjelman vieraana on tanssija-koreografi Susanna Leinonen, jonka johdolla toteutettava Juuret saa maaliskuun alussa ensi-iltansa Itä-Helsingin Stoassa. Ammattitanssijoiden ja ikääntyneiden harrastajien yhdessä esittämässä teoksessa käsitellään ihmisen suhdetta biologisiin, kulttuurisiin ja muihin lähtökohtiinsa. Lisäksi jaksossa pohditaan Leinosen aiempaa tanssiteosten sarjaa, johon kuuluvat Nasty (2018), Toxic (2020) ja Body (2021). Kiitosta keränneen trilogian pääteemana on kehoihin – ei vähiten sukupuolitettuna – kohdistuva suora ja epäsuora vallankäyttö ja sen väistely.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

  • 28.2.2022
  • Kirjoittanut voima