PodcastKirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Ylioppilasteatterin soihdunkantajat

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Ylioppilasteatterin soihdunkantajat

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Vuonna 1926 perustetulla Ylioppilasteatterilla on historiallinen maine yhteiskunnallisesti kantaaottavana teatterina. Viimeisen kolmen vuoden ajan teatterin taiteellisina johtajina toimineet Jenni Korpela ja Elena Rekola halusivat lisätä tähän keittoon aineksia queer-feminismistä ja nukketatterista. Heidän paikalleen syksyllä astuvan työparin, Anna Kankilan ja Ronja Louhivuoren, taustalta löytyy esitystaiteellista lähestymistapaa sekä paneutumista luokkakysymyksiin ja ilmastonmuutokseen. Jaksossa Korpela ohjaajana ja Kankila näyttelijänä kertovat enemmän omista teatterinäkemyksistään ja siitä, miksi juuri Ylioppilasteatteri on heille oikea paikka niiden toteuttamiseen.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 13.6.2023
  • Kirjoittanut voima