Kirjoittanut voimaKuvat Veera Välikangas

Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria – Uudet tuulet puhaltavat Q-teatterissa

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria – Uudet tuulet puhaltavat Q-teatterissa

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Helsinkiläinen Q-teatteri on vuonna 1990 nuorten teatterintekijöiden perustama vahvasti yhteisöllinen teatteri. Vanha tekijäsukupolvi väistyy teatterin vetovastuusta, kun sen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittiin vuonna 1987 syntynyt Juho Mantere. Podcastin kolmannessatoista jaksossa Mantere avaa käsityksiään uudesta haasteestaan ja nykyteatterista yleensä. Keskustelussa analysoidaan myös hänen Q-teatterissa juuri uusintaensi-iltaan tullutta tyylillisesti moniaineksista Toksista kabareetaan sekä hänen vastikään Teatteri Viirukselle ohjaamaansa, yhtä lailla genrerajoja rikkovaa versiota August Strindbergin Pelikanen -näytelmästä.

Voit kuunnella Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria -ohjelmaa lukuisissa äänentoistopalveluissa, esimerkiksi Spotifyssä.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 2.5.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Veera Välikangas