PodcastKirjoittanut voimaKuvat Essi Rajamäki

Teatterin politiikkaa – Pääosassa Vesa-Matti Loiri

Podcastin syyskauden avausjaksossa vieraat Liila Jokelin ja Jussi Moila pohtivat Vesa-Matti Loirin uran ja persoonan kautta taiteilijuuteen ja ihmisyyteen kuuluvaa ristiriitaisuutta ja tekemisen eetosta.

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Pääosassa Vesa-Matti Loiri

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Vesa-Matti Loiri (1945–2022) oli teatterissa, elokuvissa ja televisiossa vaikuttanut näyttelijä, koomikko, laulaja, muusikko ja urheilija, jonka uraan mahtuivat muun muassa Vihtori Kosolan rooli Lapualaisoopperassa, seppä Ilmarin rooli Rauta-ajassa, Uuno Turhapuron rooli kokonaisessa elokuvasarjassa, Suomen mestaruudet vesipallossa ja käsipallossa, muun muassa Eino Leinon runoihin perustuvia menestyslevyjä ja Suomen edustaminen Euroviisuissa.

Monilahjakkaan taiteilijan traagista elämää kuvataan Ylen ajankohtaisessa Rakastitko, Vesku? -kuunnelmassa, jonka ovat kirjoittaneet Juhana von BaghLiila Jokelin ja Jussi Moila.

Podcastin syyskauden avausjaksossa vieraana ovat Jokelin ja Moila pohtimassa Loirin uran ja persoonan kautta taiteilijuuteen ja ihmisyyteen kuuluvaa ristiriitaisuutta ja tekemisen eetosta.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 8.8.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Essi Rajamäki