PodcastKirjoittanut voimaKuvat Anna-Sofia Schaller

Teatterin politiikkaa – Ei koulua vaan elämää varten

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Ei koulua vaan elämää varten

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Kansallisteatterin Break!-näytelmän luokkahuoneeksi sisustetussa Maalaamo-esitystilassa katsojat saavat seurata oppitunnin muotoista esitystä omista pulpeteistaan. Esitys käsittelee oppilaiden ja opettajien uupumusta ja ahdistusta, käyttäytymisen ja kurinpidon rajoja, digiriippuvuutta sekä koululaitoksen historiaa ja merkitystä. Marraskuussa päättyneen esityskauden jälkeen näytelmä kiertää kouluissa ympäri Suomea. Podcastissa vieraina ovat näytelmän ohjaaja Antti Haikkala sekä lukion ja yläkoulun opettaja Arno Kotro. Keskustelussa pohditaan näytelmän teemojen kautta koulumaailman arjen ja opetuksen yhteiskunnallista olemusta. Samalla esiin nousevat niin taiteeseen kuin myös opettamiseen liittyvät kutsumukset ja ihanteet.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 20.11.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Anna-Sofia Schaller