Esittävä taideKuvat Wilma Viertola

Miten Pentti Linkolan ristiriitainen persoona kuvaa koko kulttuurimme sisäisiä jännitteitä? Teatterin politiikkaa -podcastin vieraina Atro Kahiluoto ja Eeva Putro

Lukuaika: < 1 minuutti

Miten Pentti Linkolan ristiriitainen persoona kuvaa koko kulttuurimme sisäisiä jännitteitä? Teatterin politiikkaa -podcastin vieraina Atro Kahiluoto ja Eeva Putro

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Pentti Linkola (1932–2020) tunnetaan luonnonsuojeliijana, kalastajana, ornitologina, pasifistina, kaunokirjallisena esseistinä, teknologiaa vihaavana nostalgikkona, kiisteltynä kulttuurikeskustelijana, provokaattorina ja ekofasistina. Podcastissa vieraana ovat ohjaaja Atro Kahiluoto ja näyttelijä Eeva Putro, jotka ovat yhdessä kirjoittaneet 4.5. Kansallisteatterissa ensi-iltaan tulleen näytelmän Pentti Linkola – kaltaisemme.

Keskustelussa pohditaan sitä, miten Linkolan ristiriitainen persoona kuvaa koko kulttuurimme sisäisiä jännitteitä. Samalla esiin nousee syvästi inhimillinen tragedia, jossa ihminen tulee antaneeksi itselleen mahdottoman tehtävän ja ajautuneeksi masennukseen koska ei pysty sitä suorittamaan.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 8.5.2023
  • Kuvat Wilma Viertola