Ruohonen ja Tervonen istuvat maassa jalkapallokentällä maalin edessä.

Jälkipelit #2: Naisten jalkapallon lyhyt historia

Lukuaika: < 1 minuutti

Jälkipelit #2: Naisten jalkapallon lyhyt historia

JälkipelitJälkipelit

Futispuheen harrastesarja. Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Huhtikuussa 1920 pelattiin usein naisten ensimmäiseksi kansainväliseksi peliksi kutsuttu ottelu englantilaisen Dick Kerr Ladiesin ja ranskalaisen “French 11” – joukkueen välillä. Seuraavana vuonna Englannin jalkapalloliitto FA kielsi naisilta pelaamisen virallisilla kentillä. Miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa?

Entä millainen oli suffragettien suhde jalkapalloon? Mitä erityistä liittyi ranskalaisten pelaajien peliasuun? Esittelyssä myös legendaarinen pelaaja Lily Parr ja hänen muulinpotkunsa.

Jaksossa vieraana taidekriitikko, tutkija Sini Mononen, joka penää tutkimusta jalkapallon sulavuuden muutoksesta suhteessa varustetason kehitykseen.

Jakson äänenlaatu on valitettavasti tavallista heikompi teknisten ongelmien vuoksi.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat. Ohjelmaa julkaisee Voima. Seuraa Jälkipelejä myös Facebookissa!

  • 1.6.2021