Ruohonen ja Tervonen istuvat maassa jalkapallokentällä maalin edessä.

Kuvat Juno Lehtinen

Jälkipelit #11: Jalkapallotaide ja jalkapallon taide

Jalkapalloa verrataan usein taiteeseen. Jalkapalloteemoja töissään käsittelevä taidemaalari Alina Sinivaara saapuu pohtimaan lajien yhtäläisyyksiä. Puhetta luvassa myös Barcelonan ja Hertha Berlinin miesten matsista vuodelta 1999.

Lukuaika: < 1 minuutti

Jälkipelit #11: Jalkapallotaide ja jalkapallon taide

JälkipelitJälkipelit

Futispuheen harrastesarja. Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Barcelonan ja Hertha Berlinin välinen Champions League -matsi vuodelta 1999 raivostutti mediaa mutta päätyi erään taiteilijan materiaaliksi. Miksi taiteilija tarttui jalkapalloaiheeseen? Onko jalkapallo jo itsessään taidetta, kuten sanotaan? Aiheista puhumaan saapuu taidemaalari Alina Sinivaara, “pelikenttien ekspressionisti”. Hän on podcastin ensimmäinen vieras, jonka suhde jalkapalloon on ensisijaisesti ammatillinen: Sinivaara on nimittäin käsitellyt futisteemoja maalauksissaan. 

Yleisökysymyksessä pohditaan muun muassa sitä, kumman pitäisi tienata enemmän: jalkapallotähtien vai taidemaailman tähtien. Säilyykö molempien ammattilaisten työn arvo uran jälkeen?

Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat. Ohjelmaa julkaisee Voima.

Jälkipelit on kuunneltavissa Spotifyssä ja Apple PodcastsissaSeuraa Jälkipelejä Facebookissa!

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

  • 28.9.2021
  • Kuvat Juno Lehtinen