Rider_5

Elokuva

The Rider

Lukuaika: < 1 minuutti

The Rider

Chloé Zhao

☆☆☆☆☆

Amerikkalainen indiedraama The Rider on kiehtova sekoitus dokumentti- ja draamaelo­kuvaa. Se on ohjaajansa ja käsikirjoittajansa Chloé Zhaon toinen elokuva.

Brady Blackburn -niminen rodeoratsastaja on saanut aivovamman pudottuaan hevosen selästä kesken esityksen. Häntä näyttelee Brady Jandreau, jolle on oikeassa elämässä käynyt samoin. Myös Bradyn sukulaisia ja cowboy-ystäviä esittävät tosielämän henkilöt.

Bradyn ja hänen lähipiirinsä elämässä rodeo on kaikki kaikessa. Maskuliinisesta ammatistaan huolimatta Brady on herkkä mies. Hän haluaisi jatkaa rodeota, mutta lääkäri on kieltänyt sen.

Bradyn ystävät pohdiskelevat, milloin hän voisi palata satulaan ja kuinka vakava hänen aivovammansa oikeastaan on. Ainoa, jolta hän saa empaattisen ja realistisen mielipiteen, on hänen kehitysvammainen siskonsa Lilly.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Brady viettää aikaa sairaalassa rakkaan ystävänsä, omassa putoamisessaan vaikeasti vammautuneen Lane Scottin (Lane Scott) kanssa. Lane pystyy kommunikoimaan vain yhden käden viittomilla, mutta unelma ei ole hänellekään vielä kuollut.

Kaunis ja rauhallinen elokuva kuvaa realistisesti Bradyn sopeutumista aivovammaansa ja uuteen elämäänsä yhteisössä, jossa on vain rodeo. 

Sanna Taikina

  • 21.11.2018