SarjakuvaKirjoittanut Miia Vistilä

Sarjakuvakoululaiset käsittelevät sairauksia ja kuolemaa fantasian keinoin

Lukuaika: < 1 minuutti

Sarjakuvakoululaiset käsittelevät sairauksia ja kuolemaa fantasian keinoin

Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan kahdeksastoista kokoelma Haavoilla kertoo tapahtumista sairaalassa, jonne tuodaan niin auto-onnettomuuden uhrit kuin ihmissudetkin. Tarinoissa kohdataan kuolema, toisista ihmisistä välittämistä ja monenlaisia tunteita. 

Eri tekijöiden tarinoissa vaihtelevat genret, piirrostyylit ja kerronnan tavat, mutta kokonaisuus pysyy kasassa ja muodostaa tarinoissa toistuvien sivuhahmojen ja tarinoita yhdistävien välikohtausten kautta yhtenäisen kertomuksen. 

Tyylien vaihtelu sopii teemaan havainnollistaen sitä, kuinka jokaisella potilaalla on oma tarinansa. Heidän taustojaan ei liikaa selitellä, vaan annetaan lukijalle tilaa tulkita omalla tavallaan, mitä kenellekin on tapahtunut ja mikä kaikki on tarinan maailmassa totta, mikä päähenkilön kuvitelmaa. Kuka on tuo eri potilaita tervehtimässä käyvä ja viisaasti kohtaava mummo ja miksi hän liikkuu niin vapaasti ympäriinsä? Kun maailmassa on taikaa, kaikki on mahdollista. Fantasialle vastapainoa tuo toinen vakiohahmo, sairaanhoitaja, jonka työstä nousevien tunteiden näyttämiselle annetaan myös tilaa.  

Toim. Mikko Jylhä ja Tessa Astre: Haavoilla. Lisko Klassikot 18. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Limingan sarjakuvalinja 2023, 80 s.