Elokuva

Pieni kirjakauppa Pariisissa -elokuvassa romantiikka jäikin tyttären riipaisevan tarinan varjoon

Elokuva seuraa Vincenzon elämää hiljaisessa kirjakaupassaan, jonka yläkerrassa asustelee aiemmin onnettomuuteen joutunut Vincenzon tytär Albertine.

Lukuaika: < 1 minuutti

Pieni kirjakauppa Pariisissa -elokuvassa romantiikka jäikin tyttären riipaisevan tarinan varjoon

Pieni Kirjakauppa Pariisissa

Sergio Castellitto

Ensi-ilta: 19.5.2023

★★★★

Pieni kirjakauppa Pariisissa jättää jälkeensä kysymyksiä ja kyyneliä. Ettore Scolan viimeiseen käsikirjoitukseen pohjautuva ja Sergio Castellitton ohjaama sekä tähdittämä elokuva seuraa Vincenzon elämää hiljaisessa kirjakaupassaan, jonka yläkerrassa asustelee aiemmin onnettomuuteen joutunut Vincenzon tytär Albertine (Matilda de Angelis). Vincenzo tapaa sisukkaan Yolanden (Bérénice Bejo), mikä sytyttää elämänintoa kirjakaupan pitäjäänkin.

Elokuva on kaunis: ohjaus on rohkeaa, ääniraita on romanttinen sekä miljööseen sopiva, ja roolitus erittäin onnistunut. Erityisen mielenkiintoisia ovat kuvissa toistuva symmetria sekä vahvat värit ja varjot. Teoksen kuvakerronta on taidokasta.

Tarinaan on vaikea uppoutua, sillä välillä kohtaukset hyppivät turhan nopeasti, ja henkilöiden välinen vuorovaikutus jätetään turhan monitulkintaiseksi. Lisäksi, jos Pieni kirjakauppa Pariisissa kiinnostaa romantiikan vuoksi, saattaa joutua pettymään. Vaikka kahden päähahmon välillä kipinöi, ei tunne välity katsojalle. Tyttären tarina on kuitenkin koskettava ja tekee elokuvasta ehdottomasti katsomisen arvoisen.

  • 19.5.2023