Pelit

Peliarvioissa Animal Crossing: New Horizons ja Red Dead Redemption 2

Lukuaika: 2 minuuttia

Peliarvioissa Animal Crossing: New Horizons ja Red Dead Redemption 2

Animal Crossing: New Horizons -pelissä on huomioitu maailman moninaisuus

Maaliskuussa 2020 koronaviruksen jyllätessä Nintendolta ilmestyi tylsien päivien pelastukseksi kauan odotettu Animal Crossing -pelisarjan uusin osa Animal Crossing: New Horizons. Pelin idea on simppeli. Pelaaja majoittuu autiolle saarelle ja rakentaa pikkuhiljaa saaresta toimivaa kyläkommuunia, jonka asukaskuntaan on valikoitavissa erilaisia hahmoja.

Saaren asukkaat eivät ole pelkkiä koiria ja kissoja, vaan joukkoon mahtuu myös muun muassa alligaattoreita ja strutseja. Osa hahmoista on selkeästi feminiinisiä tai maskuliinisia, mutta joissakin nämä piirteet sekoittuvat. Mukana on hahmoja, joiden sukupuolta ei korosteta.

Omaa hahmoa luotaessa peli ohjaa valitsemaan sukupuolen sijaan tyylin. Tarjolla on lukuisia ihonväri- ja hiustyylivaihtoehtoja. Pelaajilla on mahdollisuus hankkia huonekaluja ja koristeita, jotka kuvastavat eri kulttuureita ja uskontoja. Esimerkiksi kristillisen joulun sijaan pelissä juhlitaan lelupäivää.

Olga-Emilia Uusitalo

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Red Dead Redemption 2 kritisoi amerikkalaisen kulttuurin perustuksien valheellisuutta

Villi länsi on yksi amerikkalaisen kansallisidentiteetin suurista tarinoista. Se on ihannoitu ja romantisoitu perusta nykypäivän Yhdysvalloille. Yhdysvaltalaisten tärkein arvo, vapaus, kanavoituu siihen. Vapaus esiintyy usein villissä lännessä todellisena ja siellä kerran täydellisessä muodossaan olemassa olleena ilmiönä.

Red Dead Redemption 2 sijoittuu tähän miljööseen, tarkemmin sanottuna vuoteen 1899, jolloin suuri, villi ja vapaa länsi ei oikein ollut enää mitään näistä. Näin ainakin pelin päähenkilöt, loputtomalta vaikuttavassa kujanjuoksussa oleva joukko rikollisia, sen sanoittavat.

Pelin hahmot kokevat kovaa vauhtia etenevän teollistuneen, modernin yhteiskunnan riistävän heiltä mahdollisuudet elää sellaista elämää, jonka he kokevat jaloksi, vapaaksi ja arvokkaaksi. Pelaajalle peli kertoo näiden rikollisten, ja toisaalta sivurooleissa esiintyvien alkuperäiskansojen edustajien, kautta toista totuutta: villiä ja vapaata ei koskaan ollutkaan.

Juuso Pikkarainen

  • 15.2.2021