SarjakuvaKirjoittanut Miia Vistilä

Niina Eveliina Salmelinin nettisarjakuva on sandmanhenkistä kauhufiilistelyä

2015 alkanut nettisarjakuva Numb muistuttaa 1990-luvun kulttisarjakuva Sandmania sisältönsä ohella myös kuvitukseltaan ja kerronnaltaan.

Lukuaika: < 1 minuutti

Niina Eveliina Salmelinin nettisarjakuva on sandmanhenkistä kauhufiilistelyä

Synkät fantasiaelementit tunkeutuvat tavallisten ihmisten arkeen ja mullistavat heidän elämänsä. Unen ja valveen, toden ja mielikuvituksen, tämän- ja tuonpuoleisen rajat venyvät ja avautuvat. Jotkut voivat matkustaa limittäisten maailmojen välillä. Moni kuolee. Tapahtumia, tunteita ja takaumia kuvataan yksityiskohtaisesti, lukija saa yhdistellä palasista kokonaisuuden mielessään. Mysteerit maailman toiminnasta ja eri hahmojen persoonallisuuksista ja motiiveista kiertyvät auki vähitellen. 

Niina Eveliina Salmelinin 2015 alkanut nettisarjakuva Numb muistuttaa 1990-luvun kulttisarjakuva Sandmania sisältönsä ohella myös kuvitukseltaan ja kerronnaltaan. Vaihtelevat sivutaitot ja monenlaiset siirtymät seuraavat Will Eisnerin ja Scott McCloudin klassisia oppeja elävästä sarjakuvakerronnasta ja pääsevät parhaiten oikeuksiinsa painetuilla sivuilla. Vesivärikuvitus tuo sarjakuvaan viehättävän vanhahtavaa fiilistä. Välillä taustoja on piirretty kovin suurpiirteisesti, välillä taas taiteillaan yksityiskohtaisesti sävyillä ja viivoilla. Joukkorahoitettu albumi Numb kokoaa yhteen verkkosarjakuvan viisi ensimmäistä lukua.

Kun nettiajan tekijältä ei tila lopu, fiilistelyyn on käytetty paljon aikaa ja kerronta on perinteistä angloamerikkalaista sarjakuvalehtikerrontaa huomattavasti verkkaisempaa. Vaikka Numb on selvästi pidemmän sarjan alku, tarinassa on selkeä kaarensa, jonka loppu enteilee jo tulevaa. Jatkoa voi jo lukea tekijän nettisivulta. 

Niina Eveliina Salmelin: Numb
Omakustanne, 210 s.
Koko sarja tähän asti: https://www.niinaeveliina.com/numb

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.