ElokuvaKirjoittanut Teemu Matinpuro

KGB:n pikkupolitrukista Kremlin valtiaaksi – Aleksei Navalnyin Putin-dokumentti keräsi kymmenessä päivässä lähes 100 miljoonaa katsojaa YouTubessa

Lukuaika: < 1 minuutti

KGB:n pikkupolitrukista Kremlin valtiaaksi – Aleksei Navalnyin Putin-dokumentti keräsi kymmenessä päivässä lähes 100 miljoonaa katsojaa YouTubessa

Putinin palatsi – historian suurin lahjus – Дворец для Путина – История самой большой взятки

Aleksei Navalnyi

☆☆☆☆

Venäläisen oppositiopolitiikon Aleksei Navalnyin kohudokumentti presidentti Putinin urasta ja häntä varten rakennettavasta palatsista saavutti YouTubessa kymmenessä päivässä lähes 100 miljoonaa katselukertaa. Katsojamäärällä kolkutellaan varmaankin suoratoistopalvelun ennätystä.

Hengästyttävällä vauhdilla etenevässä lähes kaksituntisessa dokumentissa käydään ansiokkaasti dokumentoiden läpi Putinin ura KGB:n pikkupolitrukista Pietarin ulkomaankauppakomitean korruptoituneeksi johtajaksi. Kremlin valtiaaksi ja upporikkaaksi aurinkokuninkaaksi, jonka omaisuus on näennäisesti lähipiirin nimissä. Venäjää vähemmän seuraavalle katsojalle tempo on varmasti uuvuttava. Onneksi videon voi aina hetkeksi pysäyttää ja vaikka kelata taaksepäin.

Dokumentissa käydään turhankin yksityiskohtaisesti läpi Putinin palatsin ja siihen liittyvien viinitilojen ja muiden rakennelmien mauttomat, mutta järjettömän kalliit yksityiskohdat vessaharjoineen ja paperinpidikkeineen.

Suomalaiselle katsojalle dokumentti on turhankin sensaatiohakuinen – mutta se onkin suunnattu venäläisyleisölle, joka on tottunut näkemään valtiovallan hallitsemilta tv-kanavilta samanlaista estetiikkaa.

mainos

YouTubessa nyt, tekstitys englanniksi.