SarjakuvaKirjoittanut Miia Vistilä

Kaarina Uimosen sarjakuvassa prekaarit hipsterit päätyvät puutarhureiksi

Lukuaika: < 1 minuutti

Kaarina Uimosen sarjakuvassa prekaarit hipsterit päätyvät puutarhureiksi

Animaatiokerronnasta ammentavassa sarjakuvassa prekaarit hipsterit pääsevät töihin puutarhureiksi. Tarinan edetessä keikka saa yhä surrealistisempia käänteitä. Huumori nojaaa jännitteisiin ja ristiriitoihin, rikkaat–köyhät, maalaiset–kaupunkilaiset, fantasia–realismi, mutta pysyy hyväntahtoisena. 

Puhekuplien englanninkielisyys rajannee lukijakuntaa Suomessa, mutta sisällöltään sarjakuva sopii kaikenikäisille. Lapsia huvittavat taruolennot, aikuisia tummapaahtoinen huumori työelämän epävarmuudesta ja hipstereille tai vain ihmisen yleiselle mukavuudenhalulle naureskelu. 

Sekä animaatiota että sarjakuvaa opiskellut Uimonen yhdistää erinomaisesti animaation elementtejä sarjakuvan kerrontaan. Vaikka albumissa on usein vain yksi kuva sivulla, tarinassa on vahva liikkeen tuntu. Kokonaisuus on yhdistelmä perinteistä slapstick-komediaa ja ironista aikuisten piirettyä. Mukana on hiukan myös nopeatempoista nykyanimaatiota kuvitettuna nimenomaan sarjakuvaksi. 

Tarinan luettuaan haluaisi heti katsoa seuraavan jakson eli lukea seuraavan albumin, jos sellainen olisi. Kolmikon seikkailuista eri ympäristöissä voisi tehdä paljon tarinoita, varsinkin jos heidän luonteitaan vahvistaisi lisää keskinäistä draamaa luoviksi. Hipsterit onkin poikkeuksellisen kaupallisesti valmis konsepti, viihdeteollisuuden keskittymässä tälle olisi jo laaja tuotantosuunnitelma. Uimonen on tehnyt pitkään pienlehtiä ja sarjakuviinsa liittyviä oheistuotteita, ehkä maailmanvalloitussuunnitelma onkin jo olemassa. 

Kaarina Uimonen
Gardening Is For Hipsters
omakustanne 2022