BabyJane_800a

Elokuva

Baby Jane

Lukuaika: < 1 minuutti

Baby Jane

Katja Gauriloff

☆☆☆

Katja Gauriloffin ensimmäinen fiktio-ohjaus perustuu Sofi Oksasen romaaniin vuodelta 2005. Elokuvan on sen pohjalta käsikirjoittanut Veera Tyhtilä.

Päähenkilö Jonna (Roosa Söderholm) elää kiiltokuvamaista elämää kauniissa asunnossa menestyvän kumppanin kanssa. Jonnaa vaivaa tyhjyydentunne ja hän muistelee intohimon täyttämää suhdettaan entiseen rakastajaansa Pikiin (Maria Ylipää).

Naisten välinen suhde sijoittuu 90-luvun Helsingin Kallioon ja sen ajan juhlantäyteisiin gay-piireihin. Jonna on juuri muuttanut kaupunkiin hieman kokemattomana, ja Pikin vaarallisen kiehtova olemus saa hänet pauloihinsa.

Vuoristoratamaisen rakkaussuhteen lisäksi elokuvan pääteemana ovat mielenterveys­ongelmat. Pikin rennon ja itsevarman pinnan alta paljastuu synkkyyttä, ahdistusta ja diagnosoitu paniikkihäiriö. Maria Ylipää suoriutuu uskottavasti roolista dominoivana ja maskuliinisena, mutta kuitenkin äärimmäisen haavoittuvaisena Pikinä.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Elokuva on kuvaus ahdistuksesta, epätoivoisena palavasta rakkaudesta ja paniikkihäiriön kanssa kamppailusta. Henkilöt ovat hyvin roolitettuja, ja juonta on helppo seurata. 

Sara Sumelahti

  • 6.3.2019