Antti Yrjösen valokuvassa kaksi poliisia raahaa mielenosoittajaa tien yli. Taustalla poliisiautoja ja ihmisiä.

Uutiskuva 2021, kuvaaja Antti Yrjönen. Viimeisiä Elokapinan mielenosoittajia siirrettiin pois eduskuntatalon edestä Mannerheimintieltä kahdeksan jälkeen sunnuntai-illalla 20. kesäkuuta 2021.

ValokuvaKirjoittanut Emilia Miettinen

Kuvajournalismi 2022 -kilpailun voittajat julkistetaan maaliskuussa – Katso palkittuja kuvia vuosilta 2019-2021

Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkisarjaansa tuomariston valitsemien kuvien joukosta. Äänestys on auki 5.3.2023 asti.

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvajournalismi 2022 -kilpailun voittajat julkistetaan maaliskuussa – Katso palkittuja kuvia vuosilta 2019-2021

Uutiskuva 2021, kuvaaja Antti Yrjönen. Viimeisiä Elokapinan mielenosoittajia siirrettiin pois eduskuntatalon edestä Mannerheimintieltä kahdeksan jälkeen sunnuntai-illalla 20. kesäkuuta 2021.

Suomen kuvajournalistit ry järjestää vuosittain Kuvajournalismikilpailun, jossa valitaan vuoden 2022 parhaat otokset kymmenessä eri sarjassa, kuten vuoden uutiskuva, urheilukuva, henkilökuva ja reportaasi. Video 2022 -sarjassa palkitaan vuoden paras journalistinen tai dokumentaarinen lyhytvideo. Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkisarjaansa tuomariston valitsemien kuvien joukosta. Yleisön suosikki 2022 -sarjassa äänestys on auki ajalla 20.2.–5.3.2023.

Kaikkien sarjojen voittajat julkistetaan Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla 31.3. klo 17. Näyttely vuoden 2022 voittajista sekä muista kilpailuun osallistuneista kuvista on auki Mediatorilla koko huhtikuun ajan. 

Kuvajournalismikilpailun raati koostuu kuvajournalismin ja dokumentaarisen kuvan ammattilaisista. Tänä vuonna kilpailun tuomaristoon kuuluvat visuaalinen journalisti ja graafinen suunnittelija Lasse Rantanen, dokumenttielokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Kati Juurus sekä saksalaisen DIE ZEITT -lehden apulaiskuvapäällikkö Lara Huck.

Edellisten vuosien voittajia:

Suojavaatteisiin pukeutuneita terveydenhuollon työntekijöitä testauspisteellä ulkoilmassa.
Yleisön suosikki 2020, kuvaaja Rio Gandara. Terveydenhuollon työntekijöitä Mehiläisen Hernesaaren Express-testauspisteellä 18. elokuuta 2020, Helsinki.
Lähikuva kasvoista, kolme henkilöä nauraa, yksi heistä pitää kättää kasvojen edessä.
Henkilökuva 2020 kunniamaininta, kuvaaja Kimmo Penttinen. Helsinkiläinen opiskelijakolmikko Fiona Musanga, Rewina Teklai ja Alice Muton perustivat oman elokuvakerhon, Ubuntu Film Clubin, joka näyttää ”mustaa elokuvaa”. Taustalla oli halu laajentaa ja tasa-arvoistaa elokuvatarjontaa.
Jussi Halla-aho on laskenut päänsä pöydälle, kirjoittaa.
Henkilökuva 2020 kunniamaininta, kuvaaja Timo Pyykkö. Jussi Halla-aho (PS) eduskunnassa 27.2.2020.
Presidentit Sauli Niinistö ja Donald Trump istuvat rinnakkain. Trump huutaa ja heiluttaa käsiä, Niinistö katsoo häntä vakavasti.
Uutiskuva 2019 kunniamaininta, Heikki Saukkomaa. Presidentit Sauli Niinistö ja Donald Trump tapasivat Washingtonissa lokakuussa 2019.
Lehmä on köytetty kaulasta traktoriin. Ismo Kiuru pitelee asetta.
Lehtikuva 2019, kuvaaja Juha Metso. Lehmätilan ja lehmän loppu Haminassa. Nyt Ismo Kiurulla on edessään uusi elämä. Tulevaisuuteen hän katsoo hieman nieleskellen. Töiden etsiminen ei ole tuottanut oikein tulosta.

Lisätietoja ja kaikki edellisten vuosien voittajat osoitteessa kuvajournalismikilpailu.fi.

mainos