SananvapausKirjoittanut Julius HalmeKuvat Reporters Without Borders Germany

Minecraft-kirjastoon kerätään sensuroituja uutisia maailman joka kolkasta

Toimittajat ilman rajoja -järjestön ja muiden toimijoiden rakentama kirjasto sijaitsee Minecraft-pelin sisällä.

Lukuaika: < 1 minuutti

Minecraft-kirjastoon kerätään sensuroituja uutisia maailman joka kolkasta

Digitaalinen kirjasto The Uncensored Library on Minecraft-palvelin ja kartta, jonka tarkoituksena on kiertää sensuuria maissa, joissa ei ole lehdistönvapautta.

Kirjasto rakennettiin pelin sisälle, sillä vaikka pääsy internetiin ja tietoon olisi rajoitettu, pääsy Minecraft-peliin ei yleensä ole. Minecraftin sisällä pelaajat pääsevät tutustumaan sensuroituihin kirjoihin, artikkeleihin ja muuhun tietoon, joka ei normaalisti olisi heidän saatavillaan.

The Uncensored Library koostuu yli 12,5 miljoonasta rakennuspalikasta. Rakennus edustaa uusklassista arkkitehtuurityyliä, joka perinteisesti edustaa kulttuuria ja tietämystä. Kirjastoon sisään astuessa pelaaja näkee 180 valtion lehdistönvapausindeksin. Päähuoneeseen on ripustettu jokaisen valtion lippu, jonka takaa voi tarkastaa oman valtionsa sijoituksen indeksissä.

Kirjasto sisältää sensuroituja uutisia Meksikosta, Venäjältä, Vietnamista, Saudi-Arabiasta ja Egyptistä. Jokaiselle maista on rakennettu kirjastoon oma siipensä. Koronapandemialle on myös omistettu oma huoneensa, jossa on kirjoja kymmenestä eri maasta.

mainos

Kirjasto vihittiin käyttöön 12.3.2020, kun Toimittajat ilman rajoja -järjestö juhlisti maailmanlaajuista World Day Against Cyber-Censorship -päivää. Minecraftillä on noin 145 miljoonaa aktiivista pelaajaa.

  • 9.9.2021
  • Kirjoittanut Julius Halme
  • Kuvat Reporters Without Borders Germany