PolitiikkaKirjoittanut Antti KurkoKuvat YouTube / Citizen Cain

Transsukupuolinen anarkisti ja satanisti trollasi republikaaneja ja on nyt ehdolla seuraavaksi sheriffiksi

Republikaanit äänestivät vahingossa itselleen varsin poikkeuksellisen ehdokkaan seuraavaksi piirikunnan sheriffiksi New Hampshiren osavaltiossa.

Lukuaika: 2 minuuttia

Transsukupuolinen anarkisti ja satanisti trollasi republikaaneja ja on nyt ehdolla seuraavaksi sheriffiksi

Puolueuskollisuus on horjumatonta, ainakin Yhdysvalloissa. Tästä todisteena syyskuun alkupuolella New Hampshiren osavaltion republikaanit äänestivät riveistään transsukupuolisen satanistin ja anarkistin, Aria DiMezzon puolueen ehdokkaaksi seuraavaksi Cheshiren piirikunnan sheriffiksi.

DiMezzo oli huomannut, että republikaanien aiempi ehdokas ei enää tavoitellut sheriffin virkaa, joten hän liittyi puolueeseen ja listautui ehdokkaaksi sheriffivaaleihin piirikunnassa, joka on perinteisesti ollut vahvaa demokraattien aluetta.

Anarkistina DiMezzolla oli tarkoitus kyseenalaistaa edustuksellista vaalijärjestelmää, jossa valittujen edustajien ajatellaan olevan aina eräänlainen peilikuva alueen väestöstä. Moni äänestää tietyn puolueen ehdokasta perehtymättä sen kummemmin ehdokkaan mielipiteisiin. Tämä korostuu todennäköisesti enemmän Yhdysvaltojen kaltaisessa kaksipuoluejärjestelmässä.

Suureksi yllätykseksi DiMezzo onnistui keräämään yli 4000 ääntä ja voittamaan republikaanien sisäiset esivaalit omassa piirikunnassaan.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Vaalien jälkeen DiMezzo on saanut vihaista palautetta häntä äänestäneiltä henkilöiltä. Häntä on syytetty todellisen agendansa ja mielipiteidensä piilottelusta. Toisaalta voidaan ajatella, ettei DiMezzo räiskyvän vaaleanpunaisiksi värjättyine hiuksineen jättänyt paljoakaan arvailujen varaan kampanjoidessaan sloganilla ”F the Police”.

Boston Globe -lehden haastattelussa DiMezzo kuittaa hänen valintaansa tyytymättömille äänestäjille: ”Annoin teille köyden ja te hirtitte itsenne sillä. Neljätuhatta ihmistä äänesti minut ehdokkaaksi piirikunnan korkeimpaan viranomaisasemaan tietämättä minusta mitään.”

Aria DiMezzon vaalikylttejä, jotka eivät jätä poliittisia tavoitteita arvailujen varaan. Kuva: Aria DiMezzo/Facebook

New Hampshiren kaikissa kymmenessä piirikunnassa valitaan oma sheriffi äänestämällä. Sheriffit ovat osavaltion korkea-arvoisimpia viranomaisia. Piirikunnat äänestävät uudesta sheriffistä joka toinen vuosi.

DiMezzo kirjoitti blogissaan, kuinka hänen valintansa osoittaa systeemin viat, ja että ihmisten pitäisi osata myös kyseenalaistaa heille tarjottu tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Hänen mielestään on käsittämätöntä, että ihmiset haluavat antaa paljon valtaa sellaiselle henkilölle, joista eivät tiedä yhtään mitään.

”Taistelen sitä samaa järjestelmää vastaan, joka sallii minun – hiton transsukupuolisen satanisti-anarkistin – olla teidän ehdokkaananne sheriffiksi”, hän kirjoittaa.

Marraskuussa järjestetettävissä sheriffinvaaleissa DiMezzo asettuu demokraattien ehdokasta Eli Riveraa vastaan. Rivera on ollut Cheshiren sheriffi vuodesta 2013 alkaen. DiMezzo ei usko voittavansa, mutta aikoo silti olla ehdolla. Mikäli hän voittaisi vaalit, antaisi hän piirikunnan poliiseille kolme vaihtoehtoa: hengailla asemalla, mennä kotiin tai tarkkailla muiden poliisien toimintaa.

”Jos näet poliisin pysäyttävän jonkun, pysäytä se poliisi ja kysy miksi hän ahdistelee viattomia ihmisiä. Ja jos hän jatkaa toimintaa, niin pidätä hänet”, DiMezzo sanoo Mindful Skeptics -podcastissa.

Aria DiMezzo on perustanut oman kirkon, Reformed Satanic Churchin, jonka ylipapittarena hän toimii. Mistään kovin suuresta lahkosta ei ole kyse, vaan eräänlaisesta performanssista, jonka kautta DiMezzo toimii itselleen tärkeiden asioiden hyväksi. Hän esimerkiksi kerää rahaa hyväntekeväisyyteen ja ajaa kannabiksen laillistamista.

  • 23.9.2020
  • Kirjoittanut Antti Kurko
  • Kuvat YouTube / Citizen Cain