Lukuaika: < 1 minuutti

“Olemme kaikki mainosten kohteita riippumatta kieli- tai kulttuuritaustasta” – Spektaakkeliakatemiassa puhutellaan katsojia monikielisillä vastamainoksilla

Jari Tammisen ja Häiriköt-päämajan Spektaakkeliakatemia-näyttely yhdistää uudella tavalla taiteen ja opetuksen.

Yleisö on näyttelyssä teosten ympäröimänä tavalla, joka symboloi mainosten kyllästämää yhteiskuntaamme. Vastamainokset, videotaide ja installaatio herättävät katsojan miettimään mainosten roolia julkisen tilan estetiikan rakentumisessa.

Opetustilanakin toimiva näyttely osallistuu keskusteluun siitä, millaista yhteiskuntaa mainosten avulla rakennetaan ja millaiseen kulutuskäyttäytymiseen kannustetaan. Se antaa katsojalle työkaluja kehittää omaa kriittistä ajatteluaan. Pedagogisen sisällön avulla Spektaakkeliakatemia tavoittelee erityisesti yläkoulujen ja lukioiden oppilaita, heidän opettajiaan sekä nuorisotyöntekijöitä.

mainos
Tamminen seisoo sähköboksin äärellä pitämässä puhetta galleriassa.
Jari Tamminen pitää puhetta avajaisissa 29.10.2020.

Spektaakkeliakatemia on monikielinen: teoksia nähdään suomen ja ruotsin lisäksi myös muun muassa englanniksi, saameksi, arabiaksi, somaliksi ja farsiksi. Tavoitteena on puhutella mahdollisimman monia näyttelyn kävijöistä heidän omalla äidinkielellään, sekä muistuttaa siitä, että olemme kaikki mainosten kohteita riippumatta kieli- tai kulttuuritaustasta.

Taiteilija Jari Tamminen on Häiriköt-päämajan päähäirikkö ja Voiman toimittaja.

Spektaakkeliakatemia
30.10.–13.12.2020
Stoan galleria, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Lisää tietoa Stoan sivuilla

Kommentoi Facebookissa