KirjallisuusKirjoittanut Jarkko Kumpulainen

Sisaret 1918 -albumille myönnettiin Sarjakuva-Finlandia

Lukuaika: < 1 minuutti

Sisaret 1918 -albumille myönnettiin Sarjakuva-Finlandia

Sisaret 1918 (Arktinen Banaani, 2018) on valittu tämän vuoden sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon saajaksi. Voittaja julkistettiin Tampere kuplii sarjakuvafestivaaleilla tänään perjantaina. Valinnan teki valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

Albumi kertoo naisten ja lasten kokemuksia sisällissodasta valkoisten ja punaisten näkökulmasta. Tarinat on kerätty Kansan Arkiston ja Suomalaisen kirjallisuuden seuran kokoelmista. Sen on toimittanut Kansan Arkiston tutkija ja sarjakuvantekijä Reetta Laitinen. Tarinoita piirsi kymmen naisoletettua sarjakuvataiteilijaa.

”Äärimmäisen tärkeä näkökulma historiaan, joka on liian usein peitetty, vähätelty tai unohdettu. Kymmenen eri piirtäjän voimakas kädenjälki luo moniulotteisuutta ja syvyyttä suomalaisten naisten vahvoihin henkilökohtaisiin tarinoihin”, Koutaniemi perusteli valintaansa.

Teoksen tekijät ovat Warda AhmedMari AhokoivuAinur ElmgrenReetta Laitinen, Annukka LeppänenReetta NiemensivuEmmi NieminenElina OvaskainenHannele RichertAino Sutinen ja Tiitu Takalo.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Tänä vuonna Sarjakuva-Finlandia saaja valittiin 61 ehdokkaan joukosta. Koutaniemi teki valintansa esiraadin valikoiman kymmenen albumin perusteella.

Tampere Kuplii ry:n vuonna 2007 perustama Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle tai tekijöille ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euroa.

Lisää aiheesta:

Ihminen ja Sota – Sisaret 1918 arvostelu Voimassa