Ravintoloitsija Jari Sikkilä, catering-yrittäjä Juha Taina sekä keittiömestari Mika Hassi. Yrityksen toinen omistaja Jari Hurskainen ei valitettavasti ehtinyt mukaan haastatteluun.

ElämäKirjoittanut Tatu Tissari

Miksi hyvä olutravintola ei voisi sijaita lähiössä?

Lukuaika: 2 minuuttia

Miksi hyvä olutravintola ei voisi sijaita lähiössä?

Ravintoloitsija Jari Sikkilä, catering-yrittäjä Juha Taina sekä keittiömestari Mika Hassi. Yrityksen toinen omistaja Jari Hurskainen ei valitettavasti ehtinyt mukaan haastatteluun.

Olutravintola Huurre haluaa haastaa perusräkälät ja ketjuravintolat

Espoon takamailla Soukassa sijaitsee erikoisoluisiin ja raskaampaa musiikkiin erikoistunut Olutravintola Huurre. Ravintolan valikoimasta löytyy tällä hetkellä yli 70 erilaista pienpanimo-olutta Suomesta ja muualta maailmalta ja valikoimaa päivitetään aktiivisesti. Tässä viimeistä yksityiskohtaansa myöten vanhan liiton heavy metal -henkeä uhkuvassa baarissa on myös mahdollisuus pelata biljardia, lukea päivän uusimpia lehtiä tai vaikka katsoa lätkää kavereiden kanssa.

”Miksi helvetissä kaikkien olutravintoloiden pitäisi sijaita Helsingin keskustassa, kun kerran lähiöissäkin asuu ihmisiä mielinmäärin?”, kertaa ravintolan perustaja Jari Sikkilä kysymystä, josta koko ravintola sai alkunsa.

Olutravintola Hurteessa kuullaan myös harva se viikonloppu elävää musiikkia ja joka toinen keskiviikko siellä esiintyy vaihtuvia stand up -koomikkoja.

”Meidän mielestä ihmisten ei tarvitse aina lähteä keskustaan asti, jos he haluavat muitakin elämyksiä kaljahanasta valuvan perushiivan lisäksi.”, naurahtaa Huurteen keittiöstä vastaava catering-yrittäjä Juha Taina.

Ruokapuolella ravintola tarjoaa perinteisten kanansiipien, hampurilaisten, pizzojen ja pirtelöiden lisäksi hiukan yllättäen myös vegaanista purtavaa.

mainos

”Kyllä, meiltä löytyy myös pizzaa, burgeria ja majoneesia vegaanisena. Ja ihan näinä päivinä meille on tulossa aivan uusi hamppupohjainen vegaaninen hampurilaispihvi”,  Juha kertoo selvästi ylpeänä keittiöstään.

Yrittäjät kertovat, että halu satsata lähiöbaarissa juomien ja ruokien laatuun sekä monipuoliseen ohjelmaan tuottaa myös haasteita.

”Tältä pohjalta ei tietenkään voi myydä ihan perusräkälöiden hintatasolla. Ja meidän haasteena on tietysti saada saada ihmiset ymmärtämään, että laatu maksaa, vaikka meidän hinnat ei olekaan yhtä korkeat kuin esimerkiksi keskustassa”,  valittelee Jari ja jatkaa samaan hengenvetoon:
”Politiikka uhkaa tappaa ravintoloita. Se kannustaa ketjuuntumiseen ja esimerkiksi alkoholiveron nostaminen tulee näkymään eniten juuri ravintoloissa hintojen nousuna. Varsinkin kun porukka kantaa jo muutenkin suurimman osan bissestä kotiin kaupoista.”

Alkoholilain tulevat muutokset saavat kuitenkin Jarilta myös kiitosta.

”No, positiivinen asia on ainakin se, että voidaan ottaa 16-vuotiaita nuoria hommiin. Tässä byrokratian luvatussa maassa usein vaaditaan osaamisen takeeksi erilaisia koulun lippulappusia, vaikka todellisuudessa tällä alalla asiat opitaan suurimmaksi osaksi tossa tiskillä.”

Ravintolan pyörittäjien mukaan yrittäjyys ei todellakaan ole ainaista juhlaa.

”Tietenkin tää on rankkaa, välillä ihan saatanan raskasta kun joudutaan tekemään kaikki itse. Vaikka antaahan tää tosi paljon vapauksia tehdä asioita just omalla tavalla”, huokaa Jari
”Mutta jos joku asia menee vikaan, voi vaan kattoa peiliin, niin se syyllinen löytyy kyllä sieltä. Itse en silti vaihtaisi päivääkään pois. Tällä alalla pitää kuitenkin olla myös tietynlaista hulluutta ja rakkautta omaa tekemistä kohtaan. Tämä vain on tosi raadollinen ala varsinkin yrittäjänä, mutta joka ikinen päivä kun tulen Huurteeseen tunnen ylpeyttä siitä, että se olen just minä itse, joka täällä asiat tekee”,  summaa Juha.