KuvareportaasiKuvat Kristian McCann

Somalit vastaan kytät

Lukuaika: < 1 minuutti

Somalit vastaan kytät

Eräänä kesäisenä tiistai-iltapäivänä joukko paikallisia musliminuoria valmistautui kohtaamaan poliisien jalkapallojoukkueen Espoossa. Kyseessä oli joukkueiden ensikohtaaminen.

Liikkeellä ei oltu pelkästään pelin ilosta. Kaksi vuotta sitten joukko somalitaustaisia suomalaisia lähti Espoosta liittyäkseen ISIS:in (myös IS, tai ISIL, mitä näitä nyt onkaan) joukkoihin. Tämä nuorten muslimien radikalisoituminen on herättänyt huolta länsimaissa, myös Suomessa.

Ongelman tunnistanut poliisi yrittää saada paremmin kosketusta somali- ja muslimiyhteisöihin. Toiveena on, että molemminpuolinen kunnioitus, positiivinen toiminta sekä urheilun muassaan tuoma yhteys hävittävät kyräileviä asenteita molemmin puolin.

Pelin päätyttyä, molemmat joukkueet osoittivat urheiluhenkeä ja arvostusta kättelemällä ja onnittelemalla toisiaan hyvästä pelistä. Tapahtuman järjestelyihin osallistunut Kirkon ulkomaanapu palkitsi parhaan pelaajan molemmista joukkueista.

mainos

Ramadanin ajaksi telakalle siirtyvä nuorten joukkue aikoo kohdata poliisien joukkueen vastakin. Yhteisön ja poliisinvälisten siteiden halutaan vahvistuvan jatkossakin.

  • 24.6.2015
  • Kuvat Kristian McCann