Somalit vastaan kytät

Teksti ja kuvat Kristian McCann

Eräänä kesäisenä tiistai-iltapäivänä joukko paikallisia musliminuoria valmistautui kohtaamaan poliisien jalkapallojoukkueen Espoossa. Kyseessä oli joukkueiden ensikohtaaminen.

Liikkeellä ei oltu pelkästään pelin ilosta. Kaksi vuotta sitten joukko somalitaustaisia suomalaisia lähti Espoosta liittyäkseen ISIS:in (myös IS, tai ISIL, mitä näitä nyt onkaan) joukkoihin. Tämä nuorten muslimien radikalisoituminen on herättänyt huolta länsimaissa, myös Suomessa.

Ongelman tunnistanut poliisi yrittää saada paremmin kosketusta somali- ja muslimiyhteisöihin. Toiveena on, että molemminpuolinen kunnioitus, positiivinen toiminta sekä urheilun muassaan tuoma yhteys hävittävät kyräileviä asenteita molemmin puolin.

Pelin päätyttyä, molemmat joukkueet osoittivat urheiluhenkeä ja arvostusta kättelemällä ja onnittelemalla toisiaan hyvästä pelistä. Tapahtuman järjestelyihin osallistunut Kirkon ulkomaanapu palkitsi parhaan pelaajan molemmista joukkueista.

Ramadanin ajaksi telakalle siirtyvä nuorten joukkue aikoo kohdata poliisien joukkueen vastakin. Yhteisön ja poliisinvälisten siteiden halutaan vahvistuvan jatkossakin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.