Elämä

Radio Valo

Lukuaika: < 1 minuutti

Radio Valo

Kuvat Kristian Mccann

Lyhty ry (Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja) on voittoa tuottamaton yhdistys, joka tarjoaa hyvinvointipalveluja kehitysvammaisille ihmisille. Yhdistys ei tarjoa ainoastaan hoitoa, vaan myös mahdollisuuksia ja aktiviteetteja, jotka tekevät täällä olevat ihmiset onnellisiksi. ”Jotkut palveluihin osallistujat eivät kykene työntekoon, tai jos kykenevät, he saattavat tehdä hyvin pienipalkkaista työtä, josta he eivät saa nautintoa.” Lyhdyllä on monia aloitteita jotka antavat osallistujille mahdollisuuden esimerkiksi puutarhanhoitoon tai käsityöhön, mutta ainutlaatuisimmillaan yhdistys tarjoaa puitteet musiikin luomiseen ja mediaprojektien toteuttamiseen.

Silloin Radio Valo astuu kuvioihin

Radio Valo on Lyhty ry:n vetämä projekti, joka muodostuu 27:n suomalaisen organisaation verkostosta. Nämä yhdistykset ja yritykset ovat kiinnostuneita lisäämään tukea tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia luoda ja julkaista mediaa, samalla oppien elämänlaatua parantavia taitoja.

10-vuotiaan taipaleensa aikana Radio Valo on auttanut monia ihmisiä heidän päivittäisessä elämässään, tarjoten heille luovaa tekemistä ja opettaen taitoja, jotka ovat auttaneet heitä kehittymään intohimojensa alueilla. Radio Valo oli alusta, jolla tämän vuoden Euroviisujen semifinalisti Pertti Kurikan Nimipäivät aloitti uransa, tarjoten heille paikan harjoitella ja äänittää musiikkiaan, sekä esiintyen ja auttaen Kovasikajuttu-elokuvan tuotannossa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

PKN:n lisäksi Radio Valo on auttanut projektinsa jäseniä ilmaisemaan itseään ja esitellyt heidät median maailmaan. Tiimi on osallistunut kaikenlaisiin tapahtumiin ja aktiviteetteihin, kuten haastatellut tämän vuoden Flow Festival:eilla ja valokuvannut Joensuun Parafest-tapahtuman näyttelyn ohella, jossa Kalle Havumäki oli pääesiintyjänä. Viime syyskuussa he matkustivat Tansaniaan näkemään vammaisten ihmisten elämää ja näyttämään, miten vammaiset ihmiset voivat osallistua media-aiheisiin projekteihin.

Radio Valon tuleviin projekteihin kuuluu yhteinen radiotuotanto YLE:n kanssa, jossa he auttavat vetämään radio-ohjelmaa omaa ohjelmistoaan ja musiikkivalintojaan hyödyntäen.
Radio Valon ohjelmisto ulottuu malli Anne Kukkohovin ja psykologi Pekka Saurin haastatteluista sekoitukseen vanhaa ja uutta musiikkia. Tuore valikoima tarjoaa tarpeeksi sisältöä inokkaimmankin podcastaajan viihdyttämiseksi.

Jos haluat pysyä ajan tasalla kaikista Radio Valon uusista projekteista tai kuunnella heidän ohjelmaansa, löydät heidät täältä:

http://www.radiovalo.fi/

https://www.facebook.com/radiovalo

  • 28.9.2015