Kuvareportaasi

Kaikkien aikojen turkismarssi

Lukuaika: < 1 minuutti

Kaikkien aikojen turkismarssi

Teksti ja kuvat Kristian McCann

Toukokuun 21. päivänä vietettiin kansainvälistä turkistarhauksen vastaista toimintapäivää. Helsingissä arvioiden mukaan jopa tuhat mielenosoittajaa kerääntyi osoittamaan mieltään asian tiimoilta. Kyseessä oli kautta aikain suurin eläinoikeusteemainen mielenosoitus Suomessa. Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun muutama eläinoikeusaktivisti päivysti turkisliikkeen kulmalla, kuten yksi noista aikanaan päivystäneistä totesi kulkueen jälkeen.

Senaatintorilta Eduskuntatalon edustalle siirtyneen kulkueen yleisilme oli monenkirjava. Kulkue, rumpujen pauke, huudetut hokemat ja pakettiauton takakontista pauhunnut musiikki pysäyttivät liikenteen ohella myöskin ohikulkijat. 

Eduskuntatalolla joukolle kansanedustajia luovutettiin kansainvälinen, yli 200 000 allekirjoitusta kerännyt vetoomus turkistarhauksen lopettamiseksi Suomessa. Samassa yhteydessä kansanedustajille luovutettiin myös maailman suurimman eläinoikeusjärjestö PETA:n 20 000 allekirjoitusta kerännyt vetoomus.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Mukana marssimassa oli myöskin eläinoikeusaktivisteja Ruotsista ja Virosta.

Suurmielenosoituksen järjestivät Animalia, Animal Eco, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Oikeutta eläimille, Sey Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, Vasemmistonuoret, Vegaaniliitto ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto sekä virolaiset Loomus ja Loomande Nimel.

  • 8.6.2015