Politiikka

Perussuomalaiset nuoret mainostavat muiden puolueiden kasvoilla

Lukuaika: < 1 minuutti

Perussuomalaiset nuoret mainostavat muiden puolueiden kasvoilla

Teksti Hanna Kaisa Hellsten

Perussuomalaisten nuorten uudessa esitteessä kerrotaan järjestön kansainvälisestä toiminnasta puolueiden välisen yhteistyöjärjestö Demo Finlandin tilaisuudesta otetulla ryhmäkuvalla.

Kuvasta tunnistaa helposti Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Inka Venetvaaran ja Sosiaalidemokraattisten opiskelijoiden puheenjohtaja Sarita Niemen. Kuvassa on myös keskustaopiskelijoiden, kristillisdemokraattisten nuorten, Etelä-Suomen vasemmistonuorten ja Svensk Ungdomin toimijoita.

“Ratkaisu tuli meille kaikille yllätyksenä, eikä meiltä ole pyydetty lupaa kuvan käyttöön. On myös aika erikoista, että perussuomalaisten nuorten toiminnasta kertovassa esitteessä on muiden puolueiden ihmisiä”, Venetvaara kertoo.

“Ja ainakin itse haluan kuvani pois tästä yhteydestä.”

Perussuomalaisten nuorten pääsihteeri Simo Grönroos kertoo, että kuvassa näkyvät ihmiset ovat ottaneet närkästyneinä yhteyttä järjestöön. Hän ihmettelee voimakkaita reaktioita.

“Ei meille kyllä tullut mieleenkään, että alkuperäisestä kuvasta joku olisi voinut loukkaantua.”

Kuva on kuitenkin vaihdettu esitteen paperiversioon täpärästi ennen sen painamista.

“Ei onneksi tarvinnut alkaa piirtelemään kenellekään viiksiä”.

Uusi versio on nyt myös vaihdettu perussuomalaisten nuorten Facebook-sivuille. Järjestön verkkosivuilta esite on poistettu kokonaan kuvasta tulleen palautteen vuoksi.

  • 23.11.2011