Who the fuck is Nazca?

Arvostelussa Nazcan Out-levy.

Siinä ensireaktioni uuteen Out-levyyn. Suomalais-norjalainen kokoonpano on ollut minulle aiemmin tuntematon. Bändin jäsenet eivät kuitenkaan ole mitään räkänokkia. Nazca on ollut pystyssä jo vuodesta 1997, ja rummuissa vaikuttaa ex-Mana Mana -mies Pete Korhonen.

Levy on hieno kokonaisuus alusta loppuun. Upea graafinen kansitaide on sarjakuvantekijänäkin tunnetun laulaja Karstein Vollen käsialaa. Lyriikat lunastavat sen, mitä kansissa lupaillaan: ne ovat viiltäviä kannanottoja nykykulttuuriin ja politiikkaan. Tummat melodiat tukevat sanomaa.

Levy huipentuu liki kahdeksanminuuttiseen post rock -tunnelmointiin, Espousaliin, jota tasapainottaa reippaampi rymistely Surfers. Kellopeli ja muut ekstrasoittimet maustavat mukavasti kokonaisuutta.

Nazca on virkistävä poikkeus nykyindietä usein vaivaavaan viileän etäiseen ironiaan ja väsyneeseen uhoon. Out ei taida oikein toimia kevyenä taustamusiikkina, sillä levy pysäyttää väkisinkin kuuntelemaan. Tämä on pelkästään positiivista.

Tykkään ihan hulluna.

Nazca: Out. Geoglyph Records 2010. Viisi tähteä.

Maria Karuvuori

Kommentoi Facebookissa

maria karuvuori

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.