Vihdoinkin!

Arvostelussa Ricky-Tick Big Bandin levy S/T.

Kesällä 2005 Ricky-Tick-levy-yhtiön perustaja Antti Eerikäinen tuumaili Voiman haastattelussa, että levy-yhtiön lippulaiva Five Corners Quintet voisi jossain vaiheessa laajentua Five Corners Big Bandiksi. Tuolloin Viiskulman kvintetiltä oli julkaistu muutama vinyyli-ep, ensimmäinen pitkäsoitto oli vielä työn alla. Sittemmin yhtye on niittänyt mainetta suomalaiselle jazz-yhtyeelle ennennäkemättömällä tavalla.

Reilu viisi vuotta tuon haastattelun jälkeen Eerikäisen yhtiö julkaisi oman big bandinsä levyn, jonka nimeen ei tosin ujutettu tuota Viiskulmaa. Monet muusikot ovat tuttuja levy-yhtiön muilta – myös Five Corners Quintetin – levyiltä.

Se, että kokoonpanon nimeksi ei tullut haastattelussa heitetty Five Corners Big Band, tuntuu lopputulosta kuunnellessa luontevalta. Kvintetin tanssilattiaoptimoidun rallijazzin sijaan tarjolla on täysveristä ja svengaavaa big band -jazzia, joka kumartaa syvään lajin parhaimmistolle. Suomalaisen jazzin historiaa, jälleen kerran. Ehdottomasti.

Ricky-Tick Big Band: S/T. Ricky-Tick Records 2010. Viisi tähteä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.