Kirjoittanut pertti laesmaa

Upea Elena Mîndru!

Lukuaika: < 1 minuutti

Upea Elena Mîndru!

Arvostelussa Elena Mîndrun levy Evening in Romania.

Romanialaistaustainen Elena Mîndru on laulun ohella opiskellut sekä viulun- että pianonsoittoa. Hänet hyväksyttiin pääsykokeiden perusteella arvostettuun Berklee College of Musiciin Bostoniin, mutta hän joutui tuolloin jättämään tilaisuuden käyttämättä. Sen sijaan hän jatkoi opintojaan Romaniassa Gheorghe Dima -musiikkiakatemiassa sävellyksen ja musiikkiteorian parissa.

Suomeen Mîndru päätyi pohjoismaiden yhteisen Nordic Master of Jazz -maisteriohjelman kautta, josta hän valmistui vuonna 2013. Samana vuonna hän voitti yleisöpalkinnon ja tuli toiseksi Montreux’n jazzfestivaaleilla järjestetyissä Shure Montreux Jazz Voice -kilpailussa, jonka raadissa istui muun muassa Quincy Jones.

Tämän kesän Jazz-Espan päätti kuninkaallisesti Elena & Rom Ensamble (Elena Mîndru laulu, Sampo Hiukkanen viulu, Tuomas J. Turunen piano, Eero Seppä basso ja Anssi Tirkkonen rummut).

Mîndrun levy Evening in Romania on jatsia, jossa kuuluu romanialaistausta. Viulu messissä. Joukossa jokunen romanialainen kansanlaulukin… Upea levy! Julkaistaan syyskuun 23. päivänä Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä.

Elena Mîndru:
Evening in Romania.
EM Records 2014.

5 tähteä.

Pertti Laesmaa