Kirjoittanut Hannele Huhtala

Tytöt soittaa rokkii, osa 7

Lukuaika: < 1 minuutti

Tytöt soittaa rokkii, osa 7

Ensimmäinen Amazings-kappale on syntynyt. Nyt hermostuttaa.

Meillä on ensimmäinen oma biisi valmiina! Tekstitykset tuli raapustettua jo aikaa sitten tylsähköllä luennolla, kun ajatus lähti harhailemaan parisuhdekiemuroissa ja leivonnassa. Tarinasta tuli hupaisa yhdistelmä, joka muistuttaa sovintokeksin voimasta.

Vaikeinta oli (ja on, sillä prosessi on yhä kesken) tehdä se musiikki. Suunnitelma jammailuhetkestä tuli mainittua useissa treeneissä, mutta rohkeutta katsoa nuottipapereiden ulkopuolelle ei meinannut löytyä. Vihdoin lähdimme kierrättämään C:tä, G:tä ja F:ää sovitellen sanoja suuhun sopiviksi paloiksi. Ja jotain syntyi! Eka Amazings-kappale!

Jotain ongelmia meillä on vielä, mikä ilmesana (englanniksi) ilmaisisi kiukkuista mieltä ja mielellään rimmaisi again-sanan kanssa? Grin tarkoittaa ilmeisesti virnistystä eikä vain irvistystä ja rage ei sovi laulajan suuhun. Vinkkejä otetaan vastaan!

Toinen kitaristeista tosin pelkää, että kunhan joku ulkopuolinen ensimmäisen kerran kuulee kappaleen, se tunnistetaan sekunneissa joksikin jo tehdyksi. Mutta en usko, että siitä on pelkoa, ja onhan musiikki joka tapauksessa olemassa olevien osasten toistoa hieman muunnellen. Kyllä Amazingskin pystyy omalaatuiseen tuotantoon!

Palsta jää tauolle. Seuraavan kerran The Amazings soittaa kesäfestivaaleilla. Ainakin yksillä pikkufestareilla Lappeenrannassa.

Hannele Huhtala