Tuottaja ryhtyi auteuriksi

Arvostelussa Dj Polarsoulin levy Pilvilinna.

Vuoden dj:ksi vuonna 2009 valittu Polarsoul on aiemmin tuottanut muun muassa Asaa ja Julma-Henriä ja tehnyt läjän mixtapeja.

Pilvilinna-levyllä Polarsoulin biisejä tulkitsevat Suomen eturivin räpäyttäjät. Asan ja Julma-Henrin lisäksi Raappana, Pyhimys, Dxxxa ja niin edelleen. Vierailevat soittajat täyttävät cd:n toisen sisäkannen.

Silti Pilvilinnan kruunaamaton kuningas on Polarsoul itse, sillä hänelle on kreditoitu ”muu soitto, sävellys, tuotanto, miksaus, sovitus ja scratchit”.

Jylhät eteenpäin vyöryvät sovitukset maalaavat laajaa maisemaa. Silti biisit eroavat tyylillisesti toisistaan, notkeasta regeistä tunnelmoivaan skahan. Kokonaisilme on enemmän kevyt ja haikea kuin synkkä ja julistava.

Akustinen piano istahtaa coolisteluun tajuttoman luontevasti.

Levyn kymmentä biisiä kuunnellessa tuntuu, kuin Polarsoul soittaisi valikoiman omista lempibiiseistään eri genreistä ja artisteilta – mutta on tehnyt ne kaikki itse.

Dj Polarsoul: Pilvilinna. Monsp 2013. Neljä tähteä.

Susanna Kuparinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

susanna kuparinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.